Sylvester Stallone priznao da nitko nije htio snimiti Rockyja

Screenshot: YouTube

LEGENDARNI glumac utjelovio je poznatog filmskog boksača i donio mu svjetsku slavu.

Sylvester Stallone je prvi put glumio Rockyja Balbou u filmu Rocky 1976. godine. Zahvaljujući uspjehu prvog filma, Rocky je postao svjetski poznata franšiza iz koje je proizašlo pet nastavaka i spin-off filmovi Creed s Michaelom B. Jordanom u glavnoj ulozi.

Film prati mladog Rockyja koji se odlučuje boriti protiv teksaškog prvaka Apolla Creeda. Suština filma očituje se u njegovom prikazu autsajdera koji se ne libi dokazati svijetu pod cijenu poraza.

Ipak, uspjeh u početku nije bio vidljiv. Stallone je priznao kako se u industriji nisu baš htjeli prepustiti snimanju ove sportske drame.

"Htio sam napraviti film o čovjeku koji govori: 'Nisam vrhunski i nikad neću biti. Borim se protiv velikana. I želim priliku se dokazati'", rekao je Stallone za The Hollywood Reporter.

"Pisao sam o toj pomalo mentalno zaostaloj osobi koja ima veliko srce. Nitko nije htio snimiti film. A bio je to moj najbolji napisani scenarij", dodao je.

I 47 godina nakon prvog prikazivanja Rocky je ostao jedan od najboljih sportskih filmova i pravi, istinski klasik. Najpoznatije scene u ovim filmovima vrte se oko treniranja i postale su inspiracija mnogima koji žele dokazati da nemoguće može postati moguće.

Pročitajte više

 

Pročitajte više