Taika Waititi ima samo jedan razlog zašto je prihvatio posao na Marvelovim filmovima

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Disney

NOVOZELANĐANIN Taika Waititi, redatelj filmova Thor: Ragnarok i JoJo Rabbit, u najnovijem podcastu SmartLess priznao je da nikada nije bio zainteresiran za rad na Marvelovom filmskom svemiru, a posao na filmovima Thor: Ragnarok i Thor: Love and Thunder prihvatio je samo iz jednog razloga, piše Variety.

"Znate što? Nikada nisam bio zainteresiran za snimanje tih filmova", izjavio je Waititi. "To mi nije bilo u planu za moju redateljsku karijeru. Ali bio sam siromašan i dobio sam drugo dijete pa sam pomislio: 'Ovo je odlična prilika za staviti hranu na stol ovoj djeci.'"

"Thor je, budimo realni, vjerojatno bila najmanje popularna franšiza", nastavio je redatelj. "Nikada nisam čitao stripove o Thoru kada sam bio dijete. To je bio strip koji bih krenuo čitati i rekao: 'Uf.' Zatim sam počeo istraživati o tome i pročitao sam jedan strip, ili nekih 18 stranica stripa. I dalje sam bio zbunjen tim likom."

Waititi je rekao da je sama činjenica da je Marvel ponudio film baš njemu dokaz da je Thor bio "dno dna". 

Waititijev Thor: Ragnarok iz 2017. godine mnogi fanovi i kritičari smatraju jednim od najboljih Marvelovih filmova. No, redateljev drugi film, prošlogodišnji Thor: Love and Thunder naišao je na kritike unatoč uspjehu na kinoblagajnama. 

Waititi je ove godine otkrio da se ne planira vratiti Thoru te da nema ništa protiv toga da Marvel unajmi novog redatelja i scenarista za peti nastavak superherojske franšize. 

 

Pročitajte više