Terry Gilliam želi surađivati s jednim od najkontroverznijih glumaca na novom filmu

Foto: EPA

TERRY Gilliam, nagrađivani redatelj i jedan od bivših članova planetarno popularne komičarske grupe Monty Python, radi na novom filmu, nazvanom Carnival at the End of Days. U intervjuu za Variety, Gilliam je otkrio da u svom novom filmu želi vidjeti Johnnyja Deppa u glavnoj ulozi.

Poznati redatelj trenutno prikazuje svoje dokumentarce Lost in La Mancha i He Dreams of Giants na Međunarodnom filmskom festivalu Red Sea (Red Sea International Film Festival). Gilliam je tijekom intervjua otkrio svoje buduće planove, među kojima je komedija Carnival at the End of Days.

Kada su ga novinari pitali o radnji novog filma, Gilliam je rekao: "Bog izbriše čovječanstvo, a jedini lik koji želi spasiti ljude je Sotona, a Sotonu glumi Johnny Depp." 

"Ovo je jednostavna priča o tome kako Bog izbriše cijelo čovječanstvo jer je uništilo njegov prekrasni vrt, Zemlju", objasnio je Gilliam. "Jedini lik koji želi spasiti ljude je Sotona i to zato što bez njih nema svoj posao. Pošto živi vječno, užasno mu je živjeti bez posla. Tako da on pronalazi neke mlade ljude i pokušava nagovoriti Boga da su to novi Adam i Eva. Bog svejedno izbriše čovječanstvo. To je komedija."

Scenarij za film trenutno piše nepoznati 33-godišnji scenarist. Iako je projekt u ranim fazama razvoja, Gilliam je optimističan.

Osim što je bio član poznate komičarske grupe, Terry Gilliam je režirao niz kritički hvaljenih filmova, među kojima se ističu Brazil, Monty Python and the Holy Grail, Fear and Loathing in Las Vegas i 12 Monkeys.
 

Pročitajte više