Tim Burton progovorio o ukinutom filmu Superman Lives: “Ne žalim ni za čim”

Foto: EPA

REDATELJ Tim Burton je tijekom nedavnog intervjua za British Film Institute (BFI) pričao o svom ukinutom projektu Superman Lives, u kojem je Nicolas Cage trebao utjeloviti Supermana. 

Nakon ogromnog uspjeha njegovih filmova o Batmanu, studio Warner Bros. je odabrao Burtona kao redatelja za nadolazeći film Superman Lives, koji je ostao poznat kao jedan od najvećih neostvarenih projekata u Burtonovoj karijeri. Superman Lives je prošao gotovo cijelu pretprodukciju i trebao je početi sa snimanjem u 1998. godini, ali samo tri tjedna prije početka snimanja, Warner Bros. je odbacio cijeli projekt. 

Kada su novinari BFI-ja pitali Burtona je li požalio što je radio na filmu, Burton je odgovorio da mu nije žao, ali i dalje ga progoni to da je studio samo tako odbacio njegov projekt. 

"Ne, ne žalim ni za čim. Reći ću samo jednu stvar: kada radite na nekom projektu tako dugo i ne uspijete ga realizirati, to vas progoni cijeli život. Zato što postanete strastveni oko svega, svaka stvar vas vodi na nepoznato putovanje, ali nije došlo do toga", rekao je Burton. "To je jedno od onih iskustava koje ne možete zaboraviti."

Redatelj je također izjavio da više ne želi surađivati sa studijima. "Lako postanete rob Disneyja ili Warner Brothersa, oni mogu raditi što god hoće. Tako da sam u posljednjim godinama svog života u tihoj pobuni protiv svega toga." 

Pročitajte više