Tip oborio Guinnessov svjetski rekord za najviše filmova odgledanih u kinu u 365 dana

FILMOFIL Zach Swope iz SAD-a oborio je rekord u broju filmova odgledanih u kinima u jednoj godini nakon što je od srpnja 2022. do srpnja 2023. prisustvovao ukupno 777 projekcija. 32-godišnjak kaže da je veliki zaljubljenik u film i da u prosjeku u kinu godišnje pogleda od 100 do 150 filmova.

Kako bi oborio rekord, morao je svaki film odgledati od početka do kraja i nije smio drijemati ili koristiti mobitel dok je bio u dvorani. Također, nije mu bilo dopušteno ni jesti ni piti, a nadgledali su ga zaposlenici kina.

BREAKING: Zach Swope has broken the record for most movies seen in theatres in a single year at 716! The record was...

Objavljuje RegalPetak, 2. lipnja 2023.

Većinu filmova pogledao je u kinima lanca Regal Cinemas, gdje ima neograničeno članstvo koje mu omogućuje gledanje neograničenog broja filmova za 22 dolara (20.54 eura) mjesečno. Tijekom izazova je radio od 6:45 do 14:45, a onda bi odlazio u kino i pogledao do tri filma, vikendom i više.

Neke filmove je pogledao nekoliko puta. Puss in Boots: The Last Wish pogledao je 47 puta, a slijede The Super Mario Bros. Movie (35) i Thor: Love and Thunder (33). Omiljeni film mu je bio Spider-Man: Across the Spider-Verse, koji je pogledao kao 716. film u godini dana. Najmanje mu se svidio The Devil Conspiracy.

Prethodni rekord postavio je 2018. Francuz Vincent Krohn koji je u godini dana odgledao 715 filmova.

Pročitajte više