Tom Hanks kaže da je ovo jedini njegov film koji je pogledao više od dva puta

Foto: EPA

U SVOJOJ karijeri dugoj gotovo pet desetljeća, Tom Hanks pojavio se u brojnim blockbusterima i kritički hvaljenim filmovima, od Forresta Gumpa i Philadelphije, koji su mu donijeli Oscare, do Spašavanja vojnika Ryana i Imaš poruku. No, od svih filmova u kojima se pojavio, Hanks je samo jedan od njih pogledao više od dva puta.

Tijekom intervjua za portal The Guardian, Hanks je pohvalio znanstvenofantastični film Atlas oblaka (Cloud Atlas) iz 2012. godine. Film su režirali i napisali Tom Tykwer i sestre Wachowski. Inspiracija za film bio je istoimeni roman iz 2004. godine autora Davida Mitchella.

 

Atlas oblaka prati šest različitih, ali povezanih priča koje se događaju između 1849. i 2321. godine. Glavni glumci, među kojima su Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw i Jim Broadbent, igraju više uloga u filmu. Film pokazuje kako je sve u svijetu povezano te kako akcije svakog pojedinca imaju utjecaj na nekoga u budućnosti.

Hanks je u intervjuu za The Guardian izjavio da mu je Atlas oblaka transformirao cijelu svijest.

"Mislio sam: 'Bože, ovo je fantastično.' To je jedini film u kojem sam glumio, a da sam ga pogledao više od dva puta. No, film nije doživio nikakav uspjeh. Ne možete učiniti ništa u vezi s tim", rekao je Hanks.

Atlas oblaka bio je veliki promašaj jer nije uspio pokriti ni troškove budžeta svojom zaradom. Film je zaradio nešto više od 130 milijuna dolara i podijelio je kritičare.

Pročitajte više