Universal Pictures radi na biografskom filmu o Anthonyju Kiedisu

Foto: EPA

STUDIO Universal Pictures otkupio je prava na bestseler Scar Tissue, autobiografiju frontmena benda Red Hot Chili Peppers (RHCP) Anthonyja Kiedisa. Studio trenutno radi na filmskoj adaptaciji autobiografije, koju će producirati Kiedis, Brian Gazer i Guy Oseary, potvrdio je Deadline.

Scar Tissue prati život Anthonyja Kiedisa od njegovog rođenja do 2004. godine, kada je knjiga objavljena. Osim njegovog profesionalnog života, velik fokus biografije čini pjevačeva borba protiv raznih ovisnosti, od alkohola do teških droga.

Foto: EPA

Kiedis je rođen u Grand Rapidsu, u američkoj saveznoj državi Michigan, a u Los Angeles se odselio kada je imao 12 godina. Tamo je prvi put došao u kontakt s glazbenom scenom, koja ga je inspirirala da osnuje vlastiti bend.

Kiedis je osnovao RHCP 1983. godine sa svojim prijateljima iz srednje škole - gitaristom Hillelom Slovakom, basistom Michaelom Balzaryjem, poznatim kao Flea, i bubnjarom Jackom Ironsom. Bend je dosad osvojio šest Grammyja, a 2012. godine ušao je u Rock and Roll Hall of Fame.

Filmska adaptacija biografije Scar Tissue još je u ranoj fazi produkcije. Uz film o Kiedisu, Universal Pictures trenutno radi i na filmu o kralju popa Michaelu Jacksonu, koji bi trebao doći u kina 2025. godine.

Pročitajte više