Val Kilmer je zbog svog ega često ulazio u sukob s poznatim redateljem

Foto: EPA

UNATOČ slavi koju je stekao tijekom godina, karijera Vala Kilmera nije bila bez kontroverzi. Njegov nedavni nastup u filmu Top Gun: Maverick oživio je popularnost ovog glumca, ali mnogi ne zaboravljaju koliko je teško bilo raditi s njim u prošlosti.

Poznati slučaj je snimanje filma Batman Forever pokojnog redatelja Joela Schumachera, tijekom kojeg je često znalo dolaziti do sukoba ova dva velikana filmske industrije.

Schumacher, koji je bio poznat po svojoj iskrenosti, nije se ustručavao podijeliti anegdote sa seta. Otkrio je da su tenzije eskalirale do te točke da su se on i glumac počeli "fizički naguravati" na setu, donosi FandomWire.

Redatelj je krivnju svalio na Kilmerov "čuveno grozni stav". "Morao sam mu reći da ga neću tolerirati ni sekundu dulje. To je rezultiralo time da dva tjedna nije htio pričati sa mnom, ali to sam smatrao blagoslovom", rekao je Schumacher.

Iako je Schumacher uživao u kratkom predahu od dva tjedna, incident je bio dovoljno značajan da stavi Kilmera na njegovu crnu listu, na kojoj se već nalazio Tommy Lee Jones, koji je također bio mrzak redatelju zbog načina na koji se odnosio prema Jimu Carreyju tijekom snimanja filma Batman Forever.

"Ne želim više braniti preplaćene, privilegirane glumce. Nadam se da više nikad neću raditi s Kilmerom i Jonesom", izjavio je redatelj, a želja mu se ostvarila jer do kraja života nije surađivao ni s jednim od njih.

Pročitajte više