Večeras se prikazuje film koji je lani osvojio sedam Oscara

Screenshot: Youtube

Večeras se održava dodjela Oscara, a idealan uvod je prošlogodišnji hit-film Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All At Once). Film je bio nominiran za 11 Oscara te je osvojio čak sedam zlatnih kipića, uključujući i nagradu za najbolji film.

Sve u isto vrijeme režirali su Daniel Kwan i Daniel Scheinert te osvojili Oscara za najbolju režiju. Nagrada za glavnu žensku ulogu otišla je zvijezdi filma Michelle Yeoh. Ke Huy Quan osvojio je Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu, a Jamie Lee Curtis za najbolju sporednu žensku ulogu. Oscare je dobio i za najbolju montažu te za najbolji originalni scenarij.

O čemu se radi u filmu?

Radnja se vrti oko Evelyn Wang (Michelle Yeoh), majke kojoj svakodnevica u posljednje vrijeme ne ide od ruke. Sa suprugom Waymondom (Ke Huy Quan) vodi praonicu rublja koju je sve teže održati na životu, a imaju i bračnih problema.

Slučajno, kada je to najmanje očekivala, nailazi na multiverzum, mjesto na kojemu se spajaju razni kozmosi u kojima se mogu istražiti svi životni putevi i scenariji koji se nikada nisu obistinili. Međutim, ubrzo shvaća opasnost multiverzuma te mora spasiti ono najvažnije što ima - svoju obitelj.

 

Osim što obiluje akcijskim scenama, film je, prema recenzijama kritičara i publike, specifičan po dinamičnom dijalogu, kompleksnim međuljudskim odnosima koje prikazuje, humoru te odličnoj postavi koja svojim likovima daje novu dimenziju. Film je teško svrstati u samo jednu kategoriju. Iako ima dozu napetosti, istovremeno je i obiteljska i osobna priča o međuljudskim odnosima.

Film se prikazuje na HRT-u 1 u 20:15, a Noć Oscara počinje u 23:30.

Pročitajte više