Zaboravno i nezadovoljavajuće: Stigle prve reakcije kritičara na spin-off Johna Wicka

Screenshot: YouTube

STREAMING platforma Peacock uskoro izbacuje seriju The Continental, spin-off John Wick filmova. Serija prati mladog Winstona tijekom 1970. i njegov uspon do glavne face hotela New York Continentala.

U seriji glume Mel Gibson, Colin Woodell, Jessica Alain, Hubert Point-Du Jour, Nhung Kate, Ben Robson i Mishel Prada. Režiju potpisuju Albert Hughes i Charlotte Brandstrom. Na scenariju su radili Greg Coolidge, Shawn Simmons, Derek Kolstad, Kirk Ward, Chris Collins, Ken Kristensen. Sveukupno će biti prikazane tri epizode koje izlaze u petak, 22. rujna.

Prve reakcije kritičara su stigle i ne može se reći kako su zadivljujuće. Na portalu Rotten Tomatoes serija ima 53% ocjenu, daleko nižu od bilo kojeg John Wick filma.

"The Continental budi osjećaj John Wick filmova, ali raspršena priča, likovi koje brzo zaboravite i nekonzistentna akcija koče je na svakom koraku", tvrdi novinar IGN-a Tom Jorgensen.

 

"Na kraju dana, ostaje vam pristojna drama o periodu pljačkanja koju je zabavno gledati, ali ćete je vjerojatno zaboraviti prije nego što prođe previše vremena", komentar je na portalu Comicbook.

"Unatoč imenu, The Continental nudi malo novih informacija o podrijetlu ili poslovanju hotela, što bi moglo biti zanimljivo odanim obožavateljima Johna Wicka. Umjesto toga, serija gomila emocionalne kontekste koji su u suprotnosti s vještim filmskim minimalizmom", za Variety se osvrnula kritičarka Alison Herman.

"Često se gledatelj izgubi zbog toliko likova i zapleta, ali ako ste voljni dati vremena, serija ima sjajnu akciju i odličnu glumačku postavu, što dokazuje da se franšiza ne mora oslanjati na Keanua Reevesa da bi preživjela", piše Collider.

"Ako postoji jedna stvar koja radi izuzetno dobro u The Continentalu, to je da vas podsjeti koliko su sjajni filmovi o Johnu Wicku", napisala je kritičarka Mashablea.

"The Continental nije trebao savršeno replicirati formulu Johna Wicka da bi postigao svoj uspjeh, ali zbog svoje nesposobnosti da opravda svaku priču i općeniti nedostatak njuha za akciju, nije zadovoljavajući prednastavak. Ovdje ima stvari u kojima se može uživati, no sve u svemu se čini kao propuštena prilika", piše Screen Rant.

Pročitajte više