Zaradio je samo 7 funti prvi vikend prikazivanja: Ovo je najgori film Shie LaBeoufa

Screenshot: Youtube/Lionsgate Movies

SHIA LaBeouf se proslavio glavnom ulogom u prva tri filma o Transformerima, nakon kojih su slijedile uloge u nekoliko blockbustera i kritički hvaljenih filmova, koji uključuju filmove Fury, Nymphomaniac i Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. 

LaBeouf je bio jedna od najvećih zvijezda u usponu u kasnim 2000-ima i ranim 2010-ima, no niz kontroverzi, od problema s alkoholom do svađa s kolegama i raznih suđenja, doveo je do njegovog izopćenja u Hollywoodu. Do kraja 2010-ih, glumac se prestao pojavljivati u mainstream filmovima i prešao je na strane i nezavisne produkcije. 

Iako je ovaj pomak u karijeri doveo do kreativno privlačnijih uloga za LaBeoufa, također je utjecao na način kako ga publika percipira. Ova promjena bila je najvidljivija u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je film u kojem se glumac pojavio zaradio samo 7 funti prvi vikend prikazivanja, donosi Far Out Magazine.

 

Riječ je o filmu Man Down, redatelja Dita Montiela iz 2016. godine, u kojem LaBeouf glumi marinca koji se vraća kući u opustošenu domovinu. Film se bavi temom raširenosti PTSP-a među ratnim veteranima, a kako bi prikazao to iskustvo koristi se elementima psihološkog horora.

Man Down je premijerno prikazan u Ujedinjenom Kraljevstvu, u kinu The Reel Cinema u Lancashireu, a ukupna vikend zarada od 7 funti upućuje na to da je kupljena samo jedna ulaznica. 

Ova sumorna britanska premijera je predvidjela kako će proći međunarodno prikazivanje filma. Unatoč glumačkoj postavi koja je uključivala zvijezde poput Garyja Oldmana i Jaija Courtneyja, film je širom svijeta zaradio mizernih 167.085 dolara naspram budžeta od 3 milijuna dolara.

Ovaj događaj je označio najnižu točku u LaBeoufovoj karijeri iz koje se još nije izvukao. Međutim, njegov nadolazeći projekt bi mogao označiti povratak mlade zvijezde holivudskoj filmskoj industriji. Glumac će se pojaviti u znanstveno-fantastičnom filmu Megalopolis, redatelja Francisa Forda Coppole, koji je trenutno u postprodukciji.

Film će pratiti arhitekta koji pokušava izgraditi New York kao utopiju nakon razorne katastrofe. Osim LaBeoufa, glumačku postavu čine i Aubrey Plaza, Jason Schwartzman, Adam Driver, Jon Voight, Dustin Hoffman i Laurence Fishburne. Datum premijere još nije poznat.

Pročitajte više