Zli Pennywise se vraća na ekrane. Snimat će se serija o ukletom gradu Stephena Kinga

Foto: YouTube

VJEROJATNO najpoznatiji klaun svih vremena, zli Pennywise iz kultne horor priče Stephena Kinga Ono, vraća se na ekrane u seriji Welcome to Derry.

Riječ je o prequelu filmova Ono i Ono: Drugo poglavlje, a snimat će se u produkciji HBO Maxa. Na seriji Welcome to Derry radit će Andy i Barbara Muschietti, koji su napravili sjajan posao s adaptacijom knjige Stephena Kinga, a pridružit će im se i Jason Fuchs, koji je radio na drugom filmu, te Brad Caleb Kane. Andy Muschietti režirat će više epizoda serije, uključujući i pilot.

 

King je oduševljen

"Još kao tinejdžeri izmjenjivali smo se u čitanju poglavlja te Kingove knjige sve dok se nije počela raspadati", kazali su u zajedničkoj izjavi Muschettijevi. "To je epska priča koja ima mnogo slojeva, više od onoga što smo mogli pokazati u filmovima. Ne možemo dočekati da podijelimo to s publikom, tu dubinu Kingove knjige, sav njezin humor, srce, ljudskost i stravu", dodali su.

Što se Kinga tiče, i on je vrlo zadovoljan zbog snimanja serije. "Uzbuđen sam jer se nastavlja priča o Derryju, najopsjednutijem gradu u Maineu. Drago mi je da baš Muschettijevi rade na tome. Crveni baloni su posvuda", rekao je King.

Nažalost, trenutno se još ne zna tko će glumiti u seriji, ali fanovi se nadaju da će Bill Skarsgard ponovo glumiti Pennywisea. Podsjetimo, filmovi Ono i Ono: Drugo poglavlje bili su vrlo uspješni i zaradili su 700, odnosno 473 milijuna dolara.

 

Pročitajte više