Znanost je potvrdila: Ovo je najstrašniji horor godine

Screenshot: YouTube

Godina 2023. bila je bogata filmskim sadržajima. Unatoč mnogim akcijskim i dramskim spektaklima, horor naslovi bili su jednako uspješni u svom žanru. Najuspješniji horor ove godine je Five Nights At Freddy's, koji je dosad uspio zaraditi 283 milijuna dolara.

No, ako je vjerovati znanosti, nije i najstrašniji. Tim od 250 profesionalaca iz Science of Scare Projecta, koji na godišnjoj bazi otkrivaju koji je najstrašniji film godine, pobrinuo se da riješi tu dilemu. Volonteri su morali gledati filmove koji su izašli u kinima 2023. godine, a pobjednika je odlučivao prosjek njihovih otkucaja srca.

Najbolji je indie horor film

Što su otkucaji srca bili veći, film se smatrao strašnijim. Od svih horora koji su izašli ove godine, na prvom mjestu našao se indie film Skinamarink. Prosječni otkucaji srca gledatelja koji su pogledali ovaj film bili su 84, što je bilo dovoljno da se proglasi najstrašnijim hororom godine.

Riječ je o filmu koji je imao svjetsku premijeru u kinima 13. siječnja ove godine. Radnja prati dvoje mlađe djece koja se bude i shvaćaju da im je otac nestao. Ubrzo uvide da su u njihovoj kući nestali svi predmeti, uključujući vrata i prozore.

Kritičari i publika nisu bili složnog mišljenja

Film je tijekom perioda prikazivanja u kinodvoranama zaradio nešto više od dva milijuna dolara. Kritičarima se svidio, dok publika nije bila baš oduševljena. Tome u prilog idu i ocjene na Rotten Tomatoesu, gdje se jasno vidi velika podjela – 72% naspram 44% pozitivnih osvrta. U nastavku slijedi lista pet najstrašnijih horora iz 2023. godine.

5. Evil Dead Rise (prosjek otkucaja u minuti: 75)

 

4. The Nun 2 (prosjek otkucaja u minuti: 76)

3. Insidious: The Red Door (prosjek otkucaja u minuti: 76)

 

2. Talk to Me (prosjek otkucaja u minuti: 79)

1. Skinamarink (prosjek otkucaja u minuti: 84)

 

Pročitajte više