Zooey Deschanel se zbog ove uloge odlučila vratiti na TV ekrane

Foto: EPA

 ZOOEY Deschanel je nakon završetka sitcoma Nova cura (New Girl) odlučila uzeti kratku pauzu od glume, a razmišljala je i o potpunom odustajanju od televizijskih serija, no jedna uloga joj je obnovila strast za glumom. 

Deschanel se proslavila ulogom u romantičnoj komediji 500 Days of Summer, a pojavila se i u filmovima Almost Famous, The Good Girl, Our Idiot Brother i Elf. No najbolje je pamtimo po ulozi vrckaste Jess u humorističnoj seriji Nova cura, koja se emitirala na televizijskoj mreži Fox od 2011. do 2018. godine. 

Deschanel je snimanje Nove cure nazvala rigoroznim iskustvom u nedavnom intervjuu za Vanity Fair, jer je znala snimati po 25 epizoda u sezoni. Glumica se nakon završne epizode Nove cure odlučila posvetiti obiteljskom životu i svojoj djeci. "To je bio ogroman pothvat", rekla je Deschanel. "Nisam se mogla zamisliti kako se vraćam glumi u serijama, pogotovo ne odmah."

No par godine kasnije glumica je dobila priliku glumiti u trećoj sezoni serije Physical, koja se prikazuje na streaming platformi Apple TV+. Kao veliki fan serije, odmah je pristala na ulogu. 

 

"Radim isključivo na projektima oko kojih sam stvarno uzbuđena", izjavila je glumica. "Obožavam tu seriju. Annie Weisman, kreatorica serije, pravi je supertalent. Također sam veliki fan Rose Byrne. Cijela glumačka postava je tako odlična."

Physical je crna komedija smještena u 1980-e, a prati Sheilu Rubin (Byrne), nesretnu kućanicu koja uspije naći izlaz iz svoje situacije u aerobiku. Deschanel je u seriji utjelovila fitness zvijezdu Kelly Kilmartin, a uz to je dala glas zlom unutarnjem monologu Sheile Rubin.

Deschanel se osjeća sretno jer joj se napokon vratila strast za glumom, ali drago joj je što i dalje može imati eklektičnu karijeru. Uz glumu, Deschanel trenutno piše i pjesme za nadolazeći album glazbenog dua She & Him. 

Pročitajte više