Zvijezda Titanica i Ponovo iznova umalo je utjelovila Freddyja Kruegera

Screenshot: YouTube

LEGENDARNI negativac Freddy Krueger lovio je svoje žrtve u snovima. Njega je utjelovio Robert Englund te postao ikona ove horor franšize. Renomirani redatelj horor filmova Wes Craven odabrao je Englunda za ulogu glavnog negativca u filmu Strava u Ulici Brijestova. Američki glumac postao je zaštitno lice Kruegera te ga je glumio u osam projekata.

Englund je ranije ove godine izjavio kako mu je najdraže ubojstvo u ulozi Freddyja bilo ono dječaka s oštećenjem sluha. Priznao je da bi to danas bilo politički nekorektno, no svidjelo mu se što Freddy ne mari ima li netko invaliditet ili ne.

Ipak, Amerikanac nije bio prvi Cravenov izbor za ovu ulogu. Legendarni redatelj želio je u njoj vidjeti zvijezdu Titanica i Ponovo iznova Davida Warnera, britanskog glumca koji je svoju karijeru započeo u kazalištu, no ubrzo se prebacio na televiziju.

Cravenu se svidjela njegova uloga u filmu Ponovo iznova, gdje je utjelovio Jacka Rippera. On je prvotno htio da uloga Freddyja Kruegera bude fizički zahtjevna, a Warner je tome odgovarao. Craven je čak mislio dodijeliti tu ulogu nekom kaskaderu, a zatim dodati glas kasnije u postprodukciji.

To se na kraju nije dogodilo te je ulogu dobio Robert Englund. On je utjelovljenjem Freddyja Kruegera postao horor ikona te je čak dobio manju, ali značajnu ulogu u četvrtoj sezoni Stranger Thingsa. Tamo je glumio oca glavnog negativca koji ubija svoje žrtve na sličan način kao i Freddy.

Pročitajte više