Bizarne dijete slavnih: Limunada s aktivnim ugljenom, jabučni ocat, kašice za bebe…

Foto: EPA

SLAVNE osobe mnogima su uzori, ali u nekim stvarima ih ne treba slijediti. Najbolji primjer su dijete kojima se ponekad okreću, a koje su doista sulude i nezdrave.

Imidž je sve u Hollywoodu, a zvijezde rade svakakve čudne i otkačene stvari kako bi postigle vitkiju, zategnutiju i privlačniju figuru. U nastavku navodimo nekoliko primjera koji dokazuju da će i bogati ponekad učiniti sve kako bi što bolje izgledali.

Kim Kardashian

Kim Kardashian dijete nisu strane. No jedan trend kojeg se neko vrijeme pridržavala je zaista upitan. Za nekoliko medija je izjavila da obožava limunadu s aktivnim ugljenom, za koju navodi da joj pomaže da se osjeća “očišćeno i energizirano tijekom dana”.

Aktivni ugljen inače se koristi u medicinske svrhe, konkretno za detoksikaciju organizma jer ima snažnu sposobnost vezivanja toksina i otrovnih tvari. No u pretjeranim količinama ima neke nuspojave poput crne stolice, povraćanja, proljeva i/ili zatvora te crnog jezika i usana.

Beyonce

Kako bi oblikovala tijelo za mjuzikl Dreamgirls, Beyonce se okrenula tekućoj dijeti, koja se sastoji samo od limunade, slane vode i laksativnog biljnog čaja. Zagovornici dijete tvrde da je ona lijek za sve što vas muči - smršavit ćete, osjećati se energično i izgubiti želju za nezdravom hranom. Zvuči ekstremno? I jest. To je zapravo više post nego dijeta i svakako nije režim kojeg se možemo dugoročno pridržavati, što znači da će se kilogrami vratiti čim se ponovno okrenemo normalnoj prehrani.

Reese Witherspoon

Kada poželi izgubiti koji kilogram, Reese Witherspoon poseže za kašicama za bebe. To je navodno jedna od najpopularnijih dijeta u Hollywoodu. Sastoji se od zamjene doručka i ručka s otprilike 14 staklenki dječje hrane, od kojih svaka sadrži između 25 i 75 kalorija.

Osim što je niskokalorična, hrana za bebe, ovisno o marki, također ne sadrži aditive i konzervanse, a dolazi u vrlo kontroliranim porcijama, odnosno minijaturnim staklenkama.

Megan Fox

Megan Fox jedna je od mnogih slavnih osoba koje hvale jabučni ocat. Ona svakodnevno popije nekoliko žlica octa, za koji kaže da joj “pomaže u mršavljenju i čišćenju organizma”.

Neka istraživanja pokazala su da je jabučni ocat učinkovit jer smanjuje šećer u krvi, suzbija apetit i ubrzava metabolizam. S obzirom na to da jedna žlica jabučnog octa sadrži samo tri kalorije, ne treba brinuti ni oko unosa dodanih kalorija.

Odgovor na pitanje pomaže li jabučni ocat u mršavljenju pokušali su dobiti znanstvenici koji su 144 pretila odrasla Japanca podvrgnuli 12-tjednom praćenju. Svakog dana su im davali jabučni ocat. Ispostavilo se da su izgubili na težini, piše Healthline. Ipak, ne postoji dovoljno dokaza da je jabučni ocat dokazano čaroban sastojak.

Victoria Beckham

Victoria Beckham poznata je po sitnoj građi, a navodno je održava kontroliranim porcijama. Ona slijedi dijetu Five Hands, prema kojoj u danu smije pojesti pet šaka hrane. Preporuka je da jedna ili dvije šake budu voće ili povrće s niskim glikemijskim indeksom, a dvije do tri šake mahunarke ili slatki krumpir. Proizvodi od pšenice i banane su zabranjeni.

 

Pročitajte više