Četiri namirnice koje trebamo konzumirati ako imamo problema s probavom

Foto: Pexels

Održavanje dobrog zdravlja crijeva iznimno je važno. Uvođenjem zdravih promjena u svakodnevnu prehranu, to je i moguće. Nutricionistica Marina Wright složila je popis hrane koja podržava vitalnost crijeva i olakšava probavu.

Juha od kostiju

Juha od kostiju bogata je aminokiselinom koja se zove glutaminska kiselina, koja potiče lakšu probavu. Također pomaže u održavanju funkcije crijevne stijenke.

Đumbir

Đumbir je poznat po svojstvima koja potiču lakše probavljanje hrane, što rezultira smanjenjem problema poput zatvora i nadutosti.

Fermentirana hrana

Fermentirana hrana, poput kiselog kupusa i kefira, pomaže u jačanju crijevnog mikrobioma. Osim toga, poboljšava probavu i jača imunitet.

Zelene banane

Zelene banane bogate su rezistentnim škrobom i mogu regulirati šećer u krvi. Također poboljšavaju osjetljivost na inzulin, objasnila je nutricionistica za Hindustan Times.

Ovo je popis namirnica koje prema nutricionistici trebamo uključiti u svoju svakodnevnu prehranu kako bismo održali dobro zdravlje crijeva. Konzumiranje ovih namirnica može podržati vitalnost crijeva, potaknuti lakšu probavu i pridonijeti općem poboljšanju zdravlja crijeva.

Pročitajte više