Čovjek koji se srušio nakon što je popio ledenu vodu poslao upozorenje drugima

KAD zavladaju vrućine, mnogi spas pronalaze u hladnoj vodi. No to bi moglo biti vrlo opasno. 

Adam Schaub iz Texasa 2018. je radio na temperaturi koja je premašila 37 Celzijusa, a svoju priču objavio je na Facebooku.

"Hladna voda je toliko dobra, tko bi pomislio da može naškoditi? Ja sam na vlastitoj koži naučio da može. Radili smo, vani je bilo 37.7 Celzija i moj otac je uočio da sam crven u licu te mi je predložio da uzmem pauzu. Odmah sam zgrabio bocu ledene vode i popio je. Neko vrijeme sam radio, a onda mi je otac rekao da uđem u kamion. Popio sam još vode i počeo se osjećati čudno", prisjetio se Schaub.

Kaže da je počeo vidjeti točke, u želucu je osjetio mučninu, a glava mu je pulsirala. 

"Imao sam osjećaj da ću povratiti pa sam otvorio vrata, a u idućem trenutku sam glavom udario na pod, a tata je dojurio do mene i brisao mi lice jer sam krvario na nos", kaže. 

Liječnica Sarah Jarvis za The Sun je objasnila da je Adam doživio ono što se događa uslijed prebrzog pijenja hladne tekućine koja stimulira živce i dovodi do širenja krvnih žila u sinusima.

"Mnogi puta sam vidjela ljude koji su se osjećali loše nakon prebrzog pijenja hladne tekućine pa to ne preporučujem", kaže.

Općenita preporuka je piti 3 litre vode za muškarce i 2.2 litre za žene. Kod veće fizičke aktivnosti, viših temperatura zraka, u vlažnom i toplom podneblju potrebno je uzimati dodatne količine vode. Unos vode treba povećati za vrijeme trudnoće i dojenja te kod nekih zdravstvenih stanja (povišene tjelesne temperature, proljeva, povraćanja).

Pročitajte više