Dijetetičarka otkrila što naručuje u McDonald’su kad osjeti žudnju za fast foodom

Foto: Pixabay

Većina ljudi jede brzu hranu češće nego što to želi priznati. Dokaz je podatak da postoji ovisnost o ultraprerađenoj hrani, koja uključuje intenzivnu žudnju i poteškoće u smanjenju konzumacije, kao i simptome poput razdražljivosti i uznemirenosti kad pokušavate smanjiti unos takve hrane.

U članku koji je objavio Eat This, Not That, dijetetičarka Kelsey Kunik sama priznaje da ponekad posjećuje McDonald's.

"To nije moj prvi izbor, ali bilo kakva hrana bolja je ni od kakve. Iako ne preporučujem da se hranite u McDonald'su svaki dan, i takva hrana može biti dio cjelokupne zdrave prehrane", govori Kunik.

Evo što možemo naručiti kada osjetimo žudnju za brzom hranom, prema Kunik.

McMuffin sa slaninom i jajima

"Ovo je sasvim solidan izbor nalik doručku koji bih napravila kod kuće. Sadrži relativno nizak udio natrija, ima 17 grama zasitnih proteina i čak tri grama vlakana", izjavila je o ovom doručku od 313 kalorija.

McCrispy

Druga stvar koju je Kunik izdvojila jest sendvič s hrskavom piletinom.

"Nutricionistički, ima dovoljno proteina (26 g) i kalorija (470) da me održi sitom nekoliko sati, a ima samo 5 grama zasićenih masti, što je prilično impresivno za sendvič s prženom piletinom. Jedini problem je udio soli. Kao netko tko je prilično aktivan i često treba piti hidratantne napitke nakon treninga, osjećam se u redu jesti obrok s ovoliko natrija. Međutim, ako netko želi ograničiti unos natrija, preporučila bih da ovu narudžbu jede umjereno i da dodatno vodi računa o natriju u drugim obrocima tijekom dana", pojasnila je.

Sladoled od vanilije

Na kraju, Kunik se voli počastiti sladoledom od vanilije u kornetu. Kaže da je jednostavan i zadovoljavajući iako njime ne unosimo nepotrebne kalorije, dodane šećere ili zasićene masnoće.

Pročitajte više