Erling Haaland lijepi usta trakom. Otkrio je kako mu to točno pomaže

Screenshot: Instagram

Napadač Manchester Cityja Erling Haaland prije spavanja lijepi usta trakom kako bi postigao što bolje sportske rezultate. U podcastu Logana Paula objasnio je zašto je san važan za profesionalne nogometaše.

"Mislim da je san najvažnija stvar na svijetu, a posebno jednostavne stvari poput naočala koje blokiraju plavičasto svjetlo i isključivanja svih uređaja u spavaćoj sobi", rekao je.

Što se ljepljive trake za usta tiče, Haaland kaže da ga ona potiče na disanje kroz nosnice, što je zdravije. Smatra se da disanjem na nos povećava oksigenaciju u tijelu, što može poboljšati sportsku izvedbu.

Haaland je 12. siječnja na Instagramu otkrio da ponekad koristi ljepljive trake i dok vježba.

"Razmišljajte izvan okvira", poručio je.

S obzirom na rezultate koje ostvaruje, možda navedeno i ima smisla. Ipak, SleepFoundation.org navodi da lijepljenje usta treba pokušati samo s poroznom trakom koja je prikladna za ljudsku kožu. Bilo koja druga traka može biti štetna i izazvati iritaciju. Za sigurno korištenje trake za usta, važno je isprobati je tijekom dana.

Stranica je također navela da su prednosti lijepljena usta uglavnom anegdotske, iako je studija već pokazala da ova praksa može pomoći osobama s opstruktivnom apnejom u snu i spriječiti hrkanje. Ako imate poteškoća s disanjem na nos zbog alergija, nosnih polipa ili nekog drugog razloga, trebali biste izbjegavati lijepljenje usta.

Pročitajte više