Evo čemu Martha Stewart može zahvaliti svoju mladolikost čak i u 79. godini

Foto: EPA-EFE

AMERIČKA TV voditeljica, spisateljica i zvijezda kulinarskih i lifestyle emisija, 79-godišnja Martha Stewart izgradila je carstvo vrijedno 400 milijuna dolara na promoviranju važnosti brige o sebi. Prema njezinom mišljenju, ta briga dolazi u različitim oblicima, od ukusnih recepata pa sve do mudrog kombiniranja ukrasa u svom domu. No čini se da u njezinim savjetima ima istine jer i na samom kraju osmog desetljeća života izgleda odlično.

Pa, koja je njezina tajna?

"Uopće ne obraćam pažnju na godine... Imam vrlo čvrst stav i jednostavno ne razmišljam o tome", rekla je za Wall Street Journal u prosincu 2020.

Na sreću, tijekom 30 i više godina otkako je prisutna u javnom životu Stewart je podijelila brojne tajne. U nastavku vam donosimo sve što trebate znati o tome kako ostaje snažna, zdrava i vitka s gotovo 80 godina.

1. Svako jutro pije zeleni sok.

U jednom od videa za Harper's Bazaar otkrila je kako pravi svoj poznati zeleni sok od svježih namirnica: krastavaca, peršina, metvice, polovice naranče s korom, celera, "malog komada" đumbira i ananasa.

"Moj zeleni sok mi je vrlo poseban", objasnila je u videu: "Mislim da je on zapravo tajna dobre kože i zdrave kose."

2. Svježa, zdrava hrana

"Trudim se u kući ne čuvati ništa (nezdravo) što bi me moglo privući", otkrila je svoju tajnu.

Umjesto toga, ona se usredotočuje na uravnoteženu prehranu utemeljenu na hrani bogatoj hranjivim sastojcima.

"Želim organsko, želim čisto, želim ukusno i želim zdravo", rekla je. "To uključuje svježa jaja za doručak, lagani ručak (nešto poput salate od tune), pečenu organsku piletinu za večeru i povremeno koktel s votkom", ispričala je.

3. Aktivna je i vrijeme provodi na otvorenome

Biti aktivna za nju nikada nije bio problem. No priznaje da zato nikada nije mogla meditirati.

"Mislite li da hiper-osoba poput mene može meditirati? Ne, nisam dobra u tome", rekla je za CNBC: "Ali volim jogu. I to nije opuštanje. Bavim se Iyengar jogom".

Osim toga, redovito jaše svoje konje, za što vjeruje da ju je spasilo da tijekom pandemije ne padne u depresiju i da ostane aktivna, piše Prevention.

4. Zdravlje joj je prioritet

Sve što je potrebno da njezino tijelo ide u korak s njezinim znatiželjnim umom Stewart je voljna isprobati. Zato jede uglavnom domaću, organsku hranu i uzima vitamine i dodatke.

"Jako me zanimaju suplementi... Ono zbog čega ćete živjeti dulje, zbog čega će vam mozak ostati bistar i zbog čega ćete i dalje biti aktivni", rekla je za CNBC: "To su stvari koje tražim, a ne tajna vječne mladosti".

Pročitajte više