Fitness stranicu napali jer su pripadnike plemena iskoristili kao rekvizite

Foto: Instagram

TRENDI fitness stranica našla se na udaru kritika nakon što su objavili snimke treninga u Keniji u kojima su pripadnike lokalnih plemena iskoristili kao rekvizite.

Russell’s Skinny B Collective slovi za “najekskluzivnije fitness treninge na planetu”, a njihovi korisnici su i neke slavne osobe poput Suki Waterhouse i Ellie Goulding. Na društvenim mrežama su se “pohvalili” snimkama iz Kenije u kojima pripadnici Maasai plemena stoje između žena koje vježbaju.

Iako su sporne snimke vrlo brzo nakon što su počeli zaprimati neugodne komentare obrisali, a profil zaključali, neke druge stranice već su preuzele sporni video i objavile ga.

“Sretan Međunarodni dan žena?”, opis je videa objavljenog na Instagram profilu koji inače komentira modnu industriju, a žene koje vježbaju su nazvali “bandom kloniranih bjelkinja s konjskim repom”.

“Afrikanka sam i umorna od toga da vidim svoje sunarodnjake kako se igraju u pozadini. Bijesna sam što su ih iskoristili kao rekvizite, ismijavaju se s njima i koriste ih kao svoje osobne navijače te traže od njih da izvedu svoj tradicionalni skok, odnosno ples, kako bi bila bolja atmosfera”, jedan je od bijesnih komentara.

Russell’s Skinny B Collective je, osim što je uklonio snimke, objavio ispriku kojom su izjavili da im je želja bila potaknuti međukulturalnu razmjenu.

“Možda smo nenamjerno poslali krivu poruku, ali želja nam je bila promovirati pozitivne stavove i drugačije kulture”, naveli su.

Pročitajte više