Gwyneth Paltrow odgovorila na reakcije zbog ekstremnih prehrambenih navika

Foto: EPA

NAKON što se suočila s osudama zbog onoga što jede tijekom dana, Gwyneth Paltrow uvjerava obožavatelje da njezina naizgled restriktivna dijeta nije tako ekstremna kao što su mnogi pomislili.

Nekoliko dana nakon što je objavljena kontroverzna epizoda podcasta koji je snimila s Willom Coleom, Paltrow je odgovorila na neka pitanja putem Instagrama.

"Mislim da je važno da ljudi znaju da sam podcast snimila sa svojim liječnikom. On je osoba s kojom radim više od dvije godine kako bih se nosila s nekim kroničnim problemima. Budući da se borim s dugim covidom, imam visoke razine upale", objavila je glumica.

Potom je pojasnila da se usredotočila na hranu koja ne uzrokuje upale.

"Dakle, jedem puno kuhanog povrća, sve vrste proteina i zdravih ugljikohidrata. Djeluje jako dobro. Sve se temelji na mojim medicinskim nalazima i opsežnim ispitivanjima koja sam provela", dodala je te pojasnila da njezina wellness rutina nije za bilo koga, ali na nju je imala snažan i pozitivan utjecaj.

Paltrow je istaknula i da "jede puno više od juhe od kostiju i povrća".

"Jedem kompletne obroke, a često si priuštim što god želim, recimo pržene krumpiriće."

Što je glumica izjavila?

Podsjetimo, Gwyneth je upitana kako izgleda njezina wellness rutina. Njezin odgovor pretvoren je u isječak od 40 sekundi koji se proširio društvenim mrežama.

"Večeramo rano. Postim s prekidima. Obično pojedem nešto oko 12, a ujutro konzumiram samo ono što mi neće povećati razinu šećera u krvi pa samo popijem kavu. Ali jako volim juhu za ručak. Većinu dana ručam juhu od kostiju. Onda se krećem sat vremena, prošećem, radim pilates ili vježbam uz svoju Tracy Anderson (trenerica, op. a). Onda radim suho četkanje i idem u infracrvenu saunu 30 minuta. Za večeru jedem prema Paleo dijeti - dakle puno povrća. Zaista mi je važno podržati svoj detoks."

@dearmedia #gwynethpaltrow shares her daily wellness routine on The Art Of Being Well, listen now 🎧 #wellnessroutine #healthandwellness #healthylifestyle #routines #goop #podcastclips ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Otkako je podcast objavljen, Gwyneth su kritizirali stručnjaci za prehranu, ali i neke slavne osobe. Prozvali su je zbog promicanja poremećaja prehrane.

"Isticanje nekoga tko jede premalo je iznimno opasno. To je nasilje", napisala je manekenka Tess Holiday, dok je nutricionistica Lauren Cadillac dodala: "Ovo nije wellness, već poremećaj. To nije dovoljno hrane."

Pročitajte više