Hrana u McDonald'su se razlikuje od zemlje do zemlje: Evo gdje je najsvježija

Foto: Instagram

GOTOVO da ne postoji osoba koja barem jednom nije kušala hranu u jednom od najpoznatijih lanaca restorana brze hrane McDonald’su. U Hrvatsku je stigao sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća i broj restorana otada se samo povećavao. 

McDonald’s je McDonald’s, ali oni koji putuju vjerojatno su primijetili da se u različitim zemljama hrana ipak okusom razlikuje od one u Hrvatskoj, a i ponuda varira ovisno o zemlji u kojoj se nalazite. 

Krumpirići i burgeri su najbolji u Americi

Oni koji su kušali McDonald’s u Americi, reći će vam da su klasični burgeri koji se ondje prodaju okusom najbolji, a isto vrijedi i za krumpiriće koji su hrskavi, vrući i slani.

U Velikoj Britaniji nude hranu karakterističnu za tu zemlju

McDonald’s je u Velikoj Britaniji jako popularan, toliko da kraljica Elizabeta posjeduje svoj vlastiti restoran. 

Hrana u McDonald’su u toj zemlji sadrži manje konzervansa, a legendarni Big Mac je manji. Do 10:30 sati ujutro možete naručiti tradicionalni engleski doručak koji se sastoji od sendviča sa slaninom, kolača i čaja.

Njemački restorani su poznati po sladoledu

Hrana u njemačkom McDonald’su je gotovo jednakog okusa kao i u drugim zemljama, ali sladoled je, kažu oni koji su ga kušali, posebno fin. 

McDonald’s u Njemačkoj je također prvi ponudio organski burger.

Francuski McDonald’s prodaje macaronse

McDonald’s je u Francuskoj malo otmjeniji nego u drugim zemljama. Kafić je odvojen od ostatka restorana, a mogu se naručiti popularni kolačići macarons.

Također, nude poseban burger sa sirevima s plemenitom plijesni.

U Australiji se hrana doima najsvježijom

Australci McDonald’s zovu Maccas, a poznati su po nekim menijima koji nisu dostupni čak ni u Americi. 

Travel blogeri tvrde da je hrana ondje kvalitetnijeg okusa, ali i svježija. Naravno, i skuplja je nego u ostatku svijeta.

Pročitajte više