Jedna od najljepših žena svijeta dijetom je skinula 27 kilograma. Evo što je jela

Foto: EPA

1960-IH, kada je slovila za najljepšu ženu svijeta, Elizabeth Taylor bi doručkovala kajganu, slaninu i koktel mimoza. Za ručak je jela francuski kruh punjen maslacem od kikirikija i slaninom, a večera je bila prava gozba. Slistila bi prženu piletinu, grašak, umak, pire, kukuruzni kruh, kekse i punu čašu Jack Danielsa.

Takav je režim u jednom trenutku došao na naplatu. Tijekom svog petog braka Taylor je imala 82 kilograma, a onda je dijetom ponovo dosegnula 55 kilograma. 1987. izdala je knjigu o svojoj dijeti Elizabeth Takes Off, koja je postala bestseler.

"Lako je postati fiksiran na kalorije. Ali to nije način mršavljenja", napisala je holivudska zvijezda.

U knjizi je objavila i brojne recepte za jela koja je konzumirala tijekom dijete. Kako kaže, skidala je kilograme, a rijetko je bila gladna. Istražili smo što je točno jela kroz dva tjedna dijete.

Prvi dan

Svaki doručak na dijeti Liz Taylor je isti: tost i komad voća. Za večeru je file sabljarke sa sokom od limete.

Drugi dan

Drugog dana jede se doručak, dok je za večeru odrezak uz kruh i maslac od kikirikija.

Također, Liz je poticala svoje sljedbenike da na hladnjak objese fotografiju na kojoj su najdeblji. To je smatrala inspiracijom da ne odustane od dijete.

Treći dan

Taylor preporučuje da se svaki dan dijete u 15 sati jede umak od kiselog vrhnja s povrćem. Za večeru je pire od kuhanog povrća i rajčice.

Do kraja prvog tjedna svatko bi se trebao priviknuti na novi režim, s tim da Liz savjetuje da se jednom u sedam dana počastimo hranom koju sanjamo. Ona je jednom pojela cijelu pizzu i kutiju sladoleda.

Osmi dan

Osim tipičnog doručka i kiselog vrhnja s povrćem, za večeru je file lista. Dozvoljena je konzumacija bilo koje ribe ili komada mesa, poput teletine.

14. dan

Na kraju drugog tjedna na meniju je poslastica - salata od tune s pastom od rajčice, grejpom, mladim lukom i majonezom.

Oni koji su isprobali dijetu slavne glumice kažu da su u prva dva tjedna skinuli do tri kilograma, što se smatra realnim i održivim mršavljenjem. Prema stručnjacima, dijeta će dati realne rezultate ako se tjedno njome gubi od pola kilograma do kilograma tjelesne težine.

Pročitajte više