Liječnik pokazao kako se njegov posao promijenio od pojave covida-19

YOUTUBER Mikhail Varshavski, poznatiji kao Doktor Mike, stvara sadržaj koji raspršuje medicinske dezinformacije i promiče jasnije razumijevanje činjenica o koronavirusu. U svom najnovijem videu Mike je snimio kamerom svoj prosječan dan na poslu, ilustrirajući koliko je bolničkih funkcija prilagođeno pružanju njege tijekom pandemije.

Primjerice, blokirana su brojna mjesta u bolničkim čekaonicama kako bi se poštovale smjernice vezane uz distanciranje: umjesto da imaju punu sobu ljudi, pacijenti zovu i čekaju vani u svojim automobilima dok ne dođe vrijeme za ulazak. Mike također pokazuje kako su određene prostorije sada prilagođene za virtualne sastanke putem web kamere, za razliku od tradicionalnih konzultacija licem u lice, kako bi se smanjio rizik od širenja virusa, piše Men's Health.

"Telemedicina je apsolutno eksplodirala tijekom pandemije covida-19, i to s pravom", kaže. "Mnogo stvari možete riješiti virtualnim posjetom; razgovor o lijekovima, možda pregledavanje nekih osipa, možemo vam dati svakakve smjernice."

Ipak, slaže se da fizički posjet liječniku ima brojne prednosti, uključujući fizički pregled, čitanje tjelesnih znakova te bolju povezanost liječnika i pacijenta.

Uz to, Mike je poveo svoje pratitelje u obilazak nove jedinice za liječenje covida-a u svojoj bolnici, namijenjene za liječenje pacijenata u slučaju drugog vala. Ovaj kat uključuje nekoliko novih uređaja koji pomažu u praktičnim elementima svakodnevne zdravstvene zaštite, uključujući interfonski sustav i daljinske monitore koji osoblju omogućuju promatranje pacijenata i njihovih podataka iz susjedne sobe, kao i stvaranje negativnog tlaka u sobama za liječenje, sprečavajući širenje potencijalne infekcije u druge dijelove bolnice.

"Nadamo se da nećemo morati puno koristiti ovu jedinicu", kaže Mike. "Ali ako se situacija dogodi, naši će pacijenti biti zbrinuti, naše osoblje će biti na sigurnom."


 

Pročitajte više