Manekenka otkrila kako je skinula kilograme, ljudi poručili: To je previše ekstremno

LORI Harvey dovela je svoje tijelo u sjajnu formu, zbog čega su je mnogi fanovi molili da im otkrije u čemu je tajna. Manekenka je na TikToku objavila video u kojem je podijelila detalje svog strogog režima.

Obožavateljima je pojasnila da je smršavjela zahvaljujući niskokaloričnoj dijeti koja uključuje meso i povrće. Također je radila kardiovaskularne vježbe i trenirala pilates, kojim je zaluđena godinama.

"Dakle, kad sam počela izlaziti s Michaelom B. Jordanom, udebljala sam se sedam kilograma. I bilo je užasno. Odjeća mi nije pristajala", rekla je na početku.

Prvih nekoliko mjeseci vježbala je svakodnevno, a onda povremeno i dvaput u danu.

"Ono što je bilo najvažnije je da ostvarujem kalorijski deficit pa nisam jela više od 1200 kalorija dnevno. Pokušavala sam jesti meso i povrće, a ograničiti unos ugljikohidrata", dodala je.

Nakon pilatesa bi odlazila u teretanu i trčala na traci 30 minuta.

"To je djelovalo na mene i moje tijelo. Svatko je drugačiji pa prilagodite svoje potrebe kako biste ispunili željene ciljeve", zaključila je Harvey i izazvala brojne reakcije. 

"Lori Harvey je mogla imati takav režim jer nema posao. Vodi ležeran i luksuzan život, naravno da se mogla posvetiti sebi u tolikoj mjeri", komentirao je jedan korisnik Twittera koji smatra da njezina rutina nije realna za prosječnu osobu. 

"Njena 24 sata nisu ista kao moja 24 sata. Mislite da sama kuha? Čisti kuću? Pere odjeću? Sama kupuje namirnice? Nitko ne traži opravdanje, ali ona ima više vremena za sebe od prosječne osobe", smatra drugi korisnik.

"Dva treninga dnevno ostvariva su samo za ljude koji žive luksuzno", slaže se i treći.

"Ona je previše ekstremna, ali to se može lako modificirati. Mogli biste ranije ustati i odraditi trening, a nekoliko puta tjedno nakon posla otići na trčanje i rolanje, ovisno o tome što volite", odgovorilo je četvrti. 

Međutim, stručnjake je zabrinuo premali unos kalorija na koji je ciljala manekenka. Prema smjernicama, prosječna žena treba između 1600 i 2200 kalorija u danu, ovisno o visini, težini, dobi i razini tjelesne aktivnosti. 

"Postoje neki vitamini i minerali koji će vam stvarno nedostajati kada unos kalorija tako značajno smanjite na duži period. To nije sigurno i može dovesti do drugih zdravstvenih problema u budućnosti", upozorila je dijetetičarka Dawn Jackson Blatner za Women’s Health. 

Trenerica Kara Liotta smatra da je i rigorozan režim treninga koji je slijedila Harvey pretjeran.

"To jednostavno nije sigurno. U nekom trenutku ćete platiti cijenu jer vaši mišići to neće moći podnijeti. I njima je potreban odmor i oporavak", zaključila je Liotta.

Pročitajte više