Može li vam češnjak pomoći u vašem seksualnom životu?

Foto: 123rf

SIGURNO mislite da je češnjak zadnje što bi partnerica željela osjetiti na vama no jedna studija napravljena u Pragu pokazala je nešto neobično.

Muškarci su jeli češnjak (dosta) prije nego što su pušteni među žene koje su ocjenjivale muževnost njihovih mirisa. Neki su muškarci jeli dosta češnjaka, neki tek toliko, a neki ništa.

Žene su ocijenile da su najmuževnije i najprivlačnije mirisali upravo muškarci koji su si dali slobodu i uživali u češnjaku koliko su htjeli.

Ključ je bio u mirisu koji je isparavao iz njihove kože i kojeg su žene doista smatrale privlačnijim. Ali ne odmah!

Najbolji učinak dao je miris tek nakon tri dana.

Ključ djelomično leži i u tome da češnjak daje snažniji miris koji u sebi skriva puno antioksidansa i snažan je saveznik zdravlja zbog čega čak i psihološki u tom mirisu vide muškarca koji brine o sebi.

Međutim. To je bila znanstvena studija u kojoj su žene s ciljanom namjerom mirisale muškarce i ocjenjivale ih, pa je u stvarnom životu malo teže dokazati ovu teoriju.

Zna to ekipa Mens Healtha koja je pokušala, odnosno pokušao je urednik rubrike Nutricionizma.

Bez da supruga zna jedno se jutro pošteno najeo – pojeo je čak četiri velika režnja, na kruhu sa posnim sirom – baš kao i muškarci u studiji.

Prvu večer i drugo jutro supruga se žalila na čudan miris, no nije povezala da je riječ o češnjaku s obzirom da je miris kamuflirao sa žvakaćom gumom. Treći dan, na dan D, supruga nije bila u elementu tako da je muževan miris ostao visiti u zraku.

Možda bi pomoglo da se zajedno najedete češnjaka i da treći dan u romantičnoj noći i vi njoj pokušate ocijeniti miris?

Pročitajte više