Najjači čovjek na svijetu drastično je promijenio prehranu. Pojede oko 4500 kalorija

NAKON što je 2017. postao svjetski prvak u kategoriji najjačeg čovjeka, Eddie Hall se okrenuo boksu. Značajno je izgubio na težini kako bi odmjerio snage protiv Hafthóra Björnssona.

Pet godina kasnije, Hall se vraća sportu koji ga je proslavio. Dana 26. studenog 2022. pojavit će se među snagatorima kao vođa britanskog tima u natjecanju za najjaču naciju svijeta. 

Intenzivne pripreme za ovaj događaj traju već tri mjeseca, a utjecale su i na Hallovu prehranu. U danu unosi 4600 kalorija, što je tri puta manje nego kada se profesionalno natjecao i konzumirao 16 tisuća kalorija dnevno. Tada bi već do 9:30 pojeo dva doručka i jednu užinu te unio 3000 kalorija, zbog čega je bio umoran i morao odrijemati. 

Unatoč tome što je bio atletski građen i mišićav, njegova prehrana nije bila osobito zdrava. Jeo je prženu hranu, po kilogram tjestenine, a na njegovom stolu neizostavan je bio i kolač od sira.

Danas je to potpuno druga slika, ali i dalje u danu jede puno proteina. Doručkuje shake, ruča piletinu i povrće. Za međuobrok ponovno bira shake, a za večeru se časti burgerima i krumpirićima.

Hall trenutno ima 160 kilograma, a donedavno, dok je bio fokusiran na boks, u danu je konzumirao "samo" 7000 kalorija.

Pročitajte više