Nećete vjerovati koliko stanje vašeg uma utječe na zdravlje vaše kože

Foto: Instagram

AKO ste ikada povezali izgled svog tena s osjećajem samopouzdanja, niste jedini.

Upravo ovako jednostavna stvar kao što je dobar ten može dovesti do samopouzdanja, dok "loš" ten može dovesti do stresa i negativnih misli.

Kožu treba njegovati iznutra prema van sa zdravim sastojcima i zdravim navikama.

Osim kože potrebno je brinuti se i o mentalnom zdravlju. Terapija, putovanje, meditacija ili joga su samo neke od stvari koje vam mogu pomoći.

Vezu između fizičkog i mentalnog zdravlja pokušala je približiti psihologinja i stručnjakinja za psihofizička stanja Emma Kenny. S obzirom na to da je specijalizirana za mentalno zdravlje i da pomaže klijentima da budu samopouzdaniji, ona je idealna osoba za pitanje zašto je zdravlje kože toliko važan dio puta do mentalnog zdravlja.

"Koža se često prva primijeti, njezin dobar izgled dovodi do samopouzdanja i u konačnici dobro se osjećate", govori Emma.

Nastavlja kako je prvi korak razumijevanje da postoji veza između mentalnog i fizičkog zdravlja te kako educiranje pomaže da imate osjećaj kontrole nad zdravljem svoje kože.

Meditirajte 20 minuta na dan

Emma savjetuje svakom klijentu da oslobodi barem 20 minuta za neke vježbe meditacije.

"To mogu biti vježbe disanja ili joge u prirodi ili doma i jedna sasvim jednostavna stvar - hodanje", rekla je Emma.

Što god odlučite raditi, ona preporučuje da vam to bude prva stvar ujutro. Postavljanje budilice 20 minuta ranije da možete malo meditirati znači da će vaš dan započeti pozitivno.

Započnite rutinu brige o koži

Potrebno je razmišljati o filozofiji "sve za kožu". Emma preporučuje da njegujete kožu nježnim i učinkovitim proizvodima s prirodno aktivnim sastojcima koji kožu umiruju i štite. Briga za vanjski izgled znači da njegujemo i unutarnji, a to pruža osjećaj ravnoteže.

Hranite se zdravo

Kao što je Emma spomenula, tendencija o tome kako izgledamo izvana i kako se osjećamo iznutra, ide ruku pod ruku. Dakle, zdrava i nutritivno bogata prehrana od presudnog je značaja za postizanje ravnoteže.

"Crijeva su središnji dio vašeg emocionalnog sustava, a kad pazite na zdravu prehranu, znači da pažljivo razmišljate o tome što vam tijelo treba", rekla je.

Konačno, ulaganje u zdravlje vaše kože je ulaganje u sebe i svoje fizičko i mentalno zdravlje. Ritual je jako važan, a stvaranje svakodnevne rutine brige o sebi doista je važno za mentalno stanje.

"Prakticiranje brige o sebi demonstrira samoljublje, što znači da se osjećate vrijednim. Međutim, najvažnije je znati da vas vaš izgled ne definira. Bitno je samo da se osjećate dobro u vlastitoj koži i budete samopouzdani", kaže Emma.

Pročitajte više