Ovo je sedam iznenađujućih stvari koje mogu utjecati na izgled vaše kože

Foto: Instagram

OD načina na koji se hranite do navika spavanja, mnoge stvari mogu utjecati na zdravlje i izgled vaše kože na pozitivan i negativan način. 

Evo nekih iznenađujućih stvari koje mogu utjecati na vašu kožu, a kojih možda niste ni svjesni.

Preskakanje tuširanja nakon vježbanja

"Znoj na tijelu može privući bakterije i začepiti pore što može dovesti do izbijanja akni", rekla je dr. Marisa Garshick, dermatologinja iz New Yorka. 

Pritisak telefona na obraz može uzrokovati začepljene pore

"Naši telefoni često dolaze u izravan kontakt s našim licem, ali i mnogim drugim stvarima. Kao rezultat toga, telefoni nakupljaju na sebe prljavštinu koju prenosimo na lice, nakon čega može doći do začepljenih pora i izbijanja prištića. Očistite telefone s vremena na vrijeme", rekla je Garshick.

Regenerator za kosu može biti uzrok nastanka akni na leđima

"Ako primijetite akne na gornjem dijelu leđa, postoji mogućnost da je razlog njihovog nastanka regenerator za kosu. Pazite da dobro isperete proizvode za pranje kose s tijela tijekom tuširanja ili kupanja", savjet je dermatologa Andrew Kima.

Toplina može doprinijeti hiperpigmentaciji

"Kad god je to moguće, izbjegavajte provođenje vremena na vrućini ili ako ste već negdje vani, obavezno se zaštitite kremom za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 ili i više", poručio je Matthew Molenda.

Stres može utjecati na kožu na nekoliko različitih načina

"Stres može uzrokovati značajne fluktuacije hormona što može dovesti do izbijanja akni. Iako ne postoji uvijek jednostavan način da smanjite razinu stresa, pokušajte se savjetovati sa stručnjakom", rekla je dermatologinja Susan Bard.

Određeni sastojak koji se nalazi u nekim vrstama kane može uzrokovati alergijsku reakciju

"Ove tetovaže ponekad mogu sadržavati parafenilendiamin, također poznat kao PPD, a trajni ožiljci, otvorene rane i plikovi mogu biti uzrokovani alergijskom reakcijom na PPD", rekla je dermatologinja Rachna Bhandari i poručila da biste trebali paziti na vrstu kane koju koristite i provjeriti sastojke bilo koje tinte prije nanošenja na kožu.

Alergijsku reakciju može izazvati i komad vašeg omiljenog nakita

"Nikal može uzrokovati kontaktni dermatitis, vrstu neugodnog, ali ne pretjerano opasnog osipa. Riječ je o uobičajenom metalu koji nalazimo u nakitu, no može se naći i u telefonima te pametnim satovima. Ako primijetite da vaša koža reagira na nakit, pokušajte pronaći onaj koji je izrađen od materijala kao što su kirurški nehrđajući čelik, 24-karatno zlato, srebro i titan", rekla je dermatologinja Kassie Haitz.

Pročitajte više