Popularni pjevač otvoreno progovorio s kojom se bolesti bori već 14 godina

POZNATOM 27-godišnjem pjevaču Nicku Jonasu dijagnosticiran je dijabetes tipa 1 prije 14 godina, a sada je otvoreno priznao kako se s tim nosi.

"Prije 14 godina dijagnosticiran mi je dijabetes tipa 1. Ovo iskustvo je promijenilo moj stav kad je u pitanju zdravlje. Sada vježbam, kvalitetno se hranim i stalno razmišljam o šećeru u krvi i inzulinu. Ne možete uvijek vidjeti što znači imati ovu nevidljivu bolest, a s dijabetesom tipa 1 možete se osjećati usamljeno i izolirano", napisao je.

Nicku je dijabetes dijagnosticiran 2005. godine, iste godine kada je osnovao grupu Jonas Brothers sa starijom braćom Kevinom i Joeom.

Dijabetes ili "tihi ubojica", kako ga još zovu, česta je bolest koja pogađa i mlađe i starije.

To je stanje koje se događa kad ljudsko tijelo ne proizvodi dovoljno inzulina, što je ključno za regulaciju razine šećera, a zanimljivo je to da simptomi nisu jednaki za muškarce i za žene.

Nick je otkrio da je u trenutku dijagnoze imao svega 45 kilograma.

"Slika s lijeve strane pokazuje moje stanje nekoliko tjedana nakon dijagnoze. Izgubio sam puno kilograma prije nego što sam uopće otišao doktoru", napisao je Nick na Instagramu prošle godine.

Pročitajte više