Samo 3 jednostavna savjeta da se danas ipak ne "utovite"

Foto: 123rf

NARAVNO da će danas i oni najčvršći pokleknuti - ne samo pred previše hrane već i previše pića, ali ah - danas je takav dan. Vjerujemo da ste svi vi koji se držite svog strogog režima za Božić malo varali, a potom ovih dana malo intenzivnije trenirali planirajući unaprijed da ćete se i danas malo više opustiti. 

Danas je, recimo, gotovo sve dozvoljeno, ali da baš ne zabrljate previše držite se ovih nekoliko vrlo jednostavnih savjeta. Njih samo tri s kojima ćete si spasiti svoju liniju, a nekako vjerujemo - spasiti i svoju "glavu" za sutra.

Porcije 

Klopanje u društvu, posebno velikom društvu, i još kada vam se svašta lijepoga prezentira na buffet stolu - stvarno može biti kvaran mamac za svačiju liniju, ali baš zato što je to tako slatko - oprez. Ne treba vam ni dva, a posebno ne tri tanjura, no da bi svoje oči nahranili prije nego što krenete grabiti - skoncentrirajte se na juhu. Radije si priuštite dva tanjura juhe tako da se ipak dovoljno zasitite prije nego krenete grabiti glavno jelo. 

Bez dodanih kalorija 

Sjetite se da je pošten komad mesa super izvor proteina i da je puno bolje priuštiti si više mesa negoli neke manje zdrave namirnice. Zato neka se na vašem svečanom tanjuru nađe komad, dva mesa i puno povrća, bez konfekcijskih salata, a posebno bez onih priloga u kojima ne znate što sve ima. Majoneza je tu posebno zlo koje biste svakako trebali izbjegavati, a radije tražiti dresinge s jogurtom koji će vašem tanjuru dati mrvu više sočnosti s puno manje kalorija od pripremljenih salata. A samo povrće ionako će vas, realno, uz meso, dovoljno zasititi da preživite noć.

Manje alkohola 

Da biste srpiječili pretjerano opijanje nitko ne kaže da se, posebno danas, morate kloniti alkohola u potpunosti, ali sjetite se ipak čarobne vode. S pravilnim kombiniranjem alkohola i vode ne samo da se nećete pretjerano napiti (da izgubite glavu) već ćete spriječiti sutrašnju dehidraciju te svakako smanjiti unos puno većeg broja kalorija. 
 

Pročitajte više