Samo jedna ubojita vježba za savršeno dupence i prekrasne noge

Foto: 123rf 

MOŽEMO li vjerovati ideji da samo jednom vježbom možemo stesati mišiće u samo jednom dijelu tijela? 

Paaa - da i ne. Tko se imalo kuži u vježbanje i teoriju, već otprije zna da je za topljenje sala i rast mišića potrebno raditi na cijelom tijelu, odnosno - da je vježba prije svega potrebna kako bi ubrzala metabolizam i tako pomogla tijelu u procesu otapanja sala i rastu mišića koji će se početi ocrtavati tek nakon što tijelo izgubi višak masti. To je jasno kao dan, baš kao što je jasno ako ćete u svom treningu intenzivnije raditi ciljanje vježbe, za ciljane mišićne skupine, da će se ti mišići puno prije ocrtavati od onih na kojima ne radite. 

Sada kad smo to apsorbirali vrijeme je za još jedan pametan savjet. Ako želite, a ako ste žena onda 150 posto želite - imati lijepo oblikovanu i podignutu čvrstu guzu s divnim nogama u nastavku - tada u svoj trening obavezno ubacite ovu jednu jedinu vježbu za taj dio tijela.  

Vježba je, da vas ne lažemo - prilično teška, ali u tome i jest čar. Jer ćete je raditi kratko, neće vam dosaditi, a toliko će vas obuzeti da vam niti jedan dan neće biti problem pronaći volju za nju.  

Pogotovo ako vam se ne da odraditi cijeli trening. Tada odradite samo nju. U svakom slučaju bolje išta nego ništa s time da ovu vježbu definitivno ne možemo svrstati u poteze s predznakom "išta". 

Predstavljamo vam jedan jedini - sumo čučanj. Treba vam malo vremena, jedan teži uteg ili teški predmet ako još uvijek niste uložili u vlastite utege i volja da odradite serije do kraja.  

Kako raditi sumo čučnjeve?  

Napravite raskorak s prstima usmjerenima prema van, a težinu tijela učvrstite u petama. Uzmite uteg objema rukama, postavite ih između nogu i pripremite se za čučanj u kojem morate paziti da ga izvodite pravilno, da vam težište ne odlazi na koljena, te da vam tijelo bude ravno i čvrsto. 

Spustite se do najniže točke, ukopajte pete, izdahnite, a potom se opet dignite u početan položaj. 

Odradite 3 serije po 15 sumo čučnja.

 

Pročitajte više