Sarah Jessica Parker vitku liniju duguje redovitom konzumiranju ovih namirnica

Foto: EPA

AMERIČKA glumica Sarah Jessica Parker, koju najviše pamtimo po liku Carrie Bradshaw iz serije "Seks i grad", već godinama održava vitku liniju na kojoj joj zavide i mnogo mlađe kolegice. Kako donosi Eat This, kune se u konzumiranje određenih namirnica kojima, kaže, duguje svoju dobru formu.

S obzirom na to da je u nekoliko prilika priznala kako je svjesna važnosti zdrave i pravilne prehrane, kako za liniju, tako i za cjelokupno zdravlje, izbjegava bilo kakve dijete ili preskakanje obroka. No određene namirnice konzumira gotovo svakodnevno, a jedna od njih je tuna.

Kako objašnjavaju dijetetičari, tuna je bogata hranjivim tvarima, naročito omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Parker tunu najčešće jede u sendviču koji, kako kaže, voli pojesti tijekom snimanja ili kada nema dovoljno vremena za pripremu bogatijeg ručka. Osim tune, glumica obožava janjeće kotlete, salate u kojima prevladava zeleno lisnato povrće, rajčice i pečene paprike.

Iako itekako pazi na prehranu i ono što unosi u svoj organizam, 58-godišnja glumica u jednom je intervjuu priznala kako s vremena na vrijeme obožava pojesti tjesteninu, sir i slaninu, uglavnom ako ima veliku žudnju za njima.

''Nikada si ništa ne uskraćujem jer ne vjerujem u restriktivne dijete, ali isto tako uvijek pazim da ne pretjerujem s unosom nezdrave hrane'', kaže Parker.

Pročitajte više