Selena Gomez otkrila koja joj terapija pomaže nositi se s bipolarnim poremećajem

NAKON što joj je prošle godine dijagnosticiran bipolarni poremećaj, Selena Gomez se povukla s društvenih mreža. Okrenula se jačanju mentalnog zdravlja, a u nedavnom intervjuu za Vogue Australia se otvorila te otkrila da joj u tome uvelike pomaže DBT - dijalektička terapija ponašanja.

"Možete pronaći načine kako živjeti s tim. Kad jednom to shvatite, strah od toga da priznate da imate dijagnozu zauvijek nestaje", kazala je. 

DBT kombinira tehnike iz drugih vrsta terapije, poput kognitivno-bihevioralne terapije i pažljivosti. Tipično zahtijeva uspostavljanje ravnoteže između pomaganja pacijentu da prihvati određene stvari o svom životu te istovremenog podučavanja vještinama da mijenja disfunkcionalno ponašanje.

Ova vrsta terapije smatra se najboljom u liječenju graničnog poremećaja osobnosti, ali također se često koristi za pacijente s bipolarnim poremećajem, PTSP-om i poremećajima prehrane.

Selena želi osvijestiti i naglasiti da je briga za vlastito mentalno zdravlje dugotrajan proces. Otkako je počela ići na terapije, primijetila je značajna poboljšanja u svom mentalnom zdravlju i načinu razmišljanja.

"Zaista sam zadovoljna onime što jesam. Zahvalna sam što sam zakoračila u 29. godinu jer sam prije samo dvije godine bila potpuno drugačija. Sad sam bolje."

Pročitajte više