Slavna glumica svaku je noć jela jedno jelo pa se udebljala 23 kilograma

Foto: EPA-EFE

HOLIVUDSKA glumica Charlize Theron zadivila je svijet transformacijom za ulogu u filmu Čudovište, ali udebljati se za potrebe snimanja filma Tully nije joj bilo nimalo jednostavno.

Morala je dobiti 23 kilograma kako bi mogla utjeloviti lik iscrpljene, prezaposlene mame, a to je imalo učinka na njeno mentalno zdravlje.

“Htjela sam se osjećati kao ta žena, mislim da je to bio način da se približim liku i uspijem razmišljati poput nje. Počela sam se osjećati depresivnom. Prvi put u životu sam jela toliko procesirane hrane i pila previše zašećerenih pića. Nije bilo zabavno”, izjavila je Theron za Entertainment Tonight.

Konstantno se prejedala. Kako kaže, čak je i noću navijala budilicu kako bi jela.

“Doslovno sam se budila u 2 sata ujutro kako bih pojela porciju tjestenine sa sirom. Samo sam jela, kao da sam hranu ubacivala u grlo”, dodala je oskarovka čija su djeca pomislila da je doista trudna.

No riješiti se nakupljenih kilograma nakon što je snimanje završeno bilo je još izazovnije. Trebalo joj je punih godinu i pol dana da se vrati u staru formu.

“Bila sam zabrinuta. Trajalo je stvarno dugo. Nakon transformacije za film Čudovište ne bih jela grickalice pet dana i kilogrami su nestajali. Znate, tijelo je s 27 drugačije nego s 43 i liječnici su mi rekli da moram toga biti svjesna”, prisjetila se.

Srećom, zahvaljujući ulozi špijunke u filmu Atomska plavuša, Theron je isklesala tijelo i danas se svi dive njenim mišićavim leđima koja je pokazala na ovogodišnjoj dodjeli Oscara.

Pročitajte više