Što više mesa jedete, to kraće traje erekcija, pokazuje novi Netflixov film

Foto: 123RF

JEDENJE većih količina mesa može skratiti i oslabiti erekciju, pokazao je eksperiment u novom Netflixovom dokumentarcu ‘The Game Changers’. Istovremeno, prehrana na bazi biljaka radi čuda za muški spolni organ, kažu.

Ovaj dokumentarac, čiji su producenti James Cameron, Arnold Schwarzenegger i Jackie Chan, ispituje opsesiju sportaša proteinima i pokušava razbiti mit da je potrebno jesti tone mesa da biste bili supersnažni.

“Kad pomislim na muževnog muškarca, u glavi imam sliku nekoga tko je snažan, izdržljiv, seksualno sposoban i plodan. Ono što pokazuju znanstvene studije je, da što više mesa jedu muškarci, tim brže gube muškost”, kaže urolog dr. Aaron Spitz.

Kako bi utvrdili kakav utjecaj ima jedenje mesa u odnosu na vegansku prehranu na erekciju, trojica studenata i sportaša nosila su dvije noći prsten na penisu i bilježili detalje svoje erekcije. Prvu noć jeli su mesni burrito, a drugu noć veganski.

Rezultati su pokazali da je njihova erekcija bila snažnija drugu noć, odnosno nakon što su jeli burrito s povrćem, piše Metro.

Doduše, valja napomenuti da ovaj eksperiment nije znanstveni. Međutim, neka istraživanja pokazuju da prehrana doista utječe na spolnost. Na primjer, mala studija iz 2004. godine pokazala je da se kod muškaraca s erektilnom disfunkcijom poboljšao spolni život nakon što su smanjili udio hrane s visokim sadržajem kolesterola i triglicerida koji se nalaze u mesu.

Schwarzenegger nije ulazio u pojedinosti po ovom pitanju, ali kaže da mu je veganstvo pomoglo sniziti razinu kolesterola u krvi.

“Sada više uživam u vegetarijanskim opcijama nego u mesu”, poručio je Terminator.

Ipak, stručnjaci su razbili istinitost nekih tvrdnji koje su navedene u ovom filmu pa se ne može sa sigurnošću reći ni da je ova pretpostavka točna.

Pročitajte više