Stomatologinja otkrila trikove kako kod kuće smanjiti rizik od kvarenja zubi

Foto: Instagram

ONA je bila jedna od zvijezda emisije Real Housewives of Cheshire, a sada je stomatologinja. Hanna Kinsella je u razgovoru za The Sun podijelila, prema njenom mišljenju, najvažnije savjete kada je u pitanju održavanje higijene usne šupljine tijekom izolacije.

Kako je rekla, za nju je bila suluda odluka zatvoriti stomatološke ordinacije jer su tako pacijenti prepušteni agoniji te se nisu imali kome obratiti za pomoć. Također, ističe da su zbog ove odluke njezini pacijenti bili prisiljeni na liječenje svojih stomatoloških problema kod kuće.

1. Četkajte zube

Dr Hanna ističe da je važno zapamtiti osnove.

"Ako su vaši zubi osjetljivi na toplu i hladnu hranu ili pića, antibiotici neće riješiti problem, područje trebate održavati što čišćim koristeći pastu za zube s fluorom."

2. Izbjegavajte šećer

"Dok smo kod kuće, puno više grickamo", uvjerena je ova liječnica.

"Da biste smanjili rizik od propadanja zuba ili boli, trebali biste smanjiti količinu slatke hrane i pića koje konzumirate tijekom dana", savjetuje ona.

3. Ublažite bol

Nemojte dopustiti bolovima da izmaknu kontroli.

"Uzmite uobičajene lijekove protiv bolova, ibuprofen i paracetamol su dobri, a ako morate, koristite i vruće obloge. Možete omotati ručnik oko boce s vrućom vodom te ga prisloniti na bolno mjesto", objasnila je te dodala: "Možete i sami napraviti sol za ispiranje usta koja djeluje kao prirodni antiseptik."

4. Ne pretjerujte s alkoholom

"Alkohol je kiseo i pomaže razvoj bakterija koje uzrokuju propadanje zuba", upozorila je.

5. Koristite oralni tuš

Ako nosite fiksni aparatić za zube, Kinsella savjetuje da redovno koristite oralni tuš kako biste detaljno očistili zube, ali i aparatić.

Pročitajte više