Tip tvrdi da je trbušnjake izgradio zahvaljujući igranju popularne videoigrice

YOUTUBER Chase Barron redovito stvara sadržaje u kojima otkriva kako prolazi kroz razne fizičke izazove, a u svom najnovijem videu je napokon otkrio otkud mu inspiracija za sve to: Super Mario. Naime, Barron objašnjava da mu je to što je djetinjstvo proveo igrajući videoigre pomoglo usaditi svjetonazor koji ga drži motiviranim, piše Men's Health.

"Bez obzira na to radim li, treniram ili pokušavam živjeti svoj najbolji život, ove filozofije mi se uvijek vrte po glavi", kaže.

Biti usmjeren prema cilju

"Njegov je glavni cilj spasiti princezu iz dvorca, a to je ono što se uvijek odražava u njegovim postupcima. Spašavanje princeze zaista je velik cilj i treba dugo vremena da se postigne", objašnjava.

Takav način razmišljanja nastoji primijeniti i na vlastiti život. Svjestan je da čak i postizanje malih ciljeva izaziva pozitivne emocije pa se trudi da njegova početna očekivanja, kad god se posveti novom izazovu, ne budu previsoka. S vremenom povećava vlastita očekivanja te mora početi ulagati više truda u postizanje ciljeva.

"Znao sam da moram uzeti svoje velike, dugoročne ciljeve i razbiti ih na manje ciljeve kojima se može upravljati. To pametni treneri rade sa svojim kondicijskim planovima", otkrio je.

Učenje iz neuspjeha

Svatko tko je igrao igru Super Mario ​​upao je u jednu od onih smrtonosnih jama i morao je nivo započeti iznova. U drugom pokušaju znate da je jama ondje i možete je izbjeći. Barron pristupa svojoj kondiciji sa sličnim stavom kao Mario kada je riječ o griješenju i korištenju iskustva.

"Nema krivnje, nema srama, nema nesigurnosti", kaže: "Skrenem se s puta, jedem previše, pijem previše, premalo spavam ... kažem ups, zatim popijem vodu, odradim svoju jutarnju rutinu, krenem u jutarnju šetnju."

Ne uspoređujte svoj napredak s napretkom drugih ljudi

Kad je kao dijete počeo igrati videoigrice i kad je kasnije u životu počeo dizati utege, Barron je imao isti stav: "Borim se sam protiv sebe."

Zato se kad je riječ o praćenju vlastitog napretka odupire porivu da proučava kako zvijezde i influenceri izgledaju i usvajaju svoje fitness rutine.

"Morate postaviti ciljeve, pratiti svoj napredak i usredotočiti se na to da danas budete malo bolji nego što ste bili jučer", kaže te zaključuje: "Usredotočite se na sebe, usredotočite se na svoj plan, a kad zabrljate, možete samo reći: Ups!"

Pročitajte više