Tri prirodna sastojka iz svakog domaćinstva ključ su blistavosti staklenih površina

Foto: Shutterstock

BILO da se radi o nakupljanju naslaga od sapuna ili kamenca, staklena vrata od tuša često su leglo mrlja, bijelih tragova i pritom jako neuredno izgledaju. Iako se održavanje lijepog izgleda i čistoće ponekad čini kao beskrajan izazov, ne morate trošiti novac na skupe proizvode za čišćenje kako biste postigli blistavo staklo koje priželjkujete, prema stranici Express.co.uk. Zapravo, neke jednostavne stvari koje se nalaze u vašem kućanstvu mogu vam pomoći u tom pothvatu.

Bijeli ocat i limun često su hvaljeni zbog velikih mogućnosti primjene za čišćenje u cijelom domu. Ključ za to je visoka kiselost tih prirodnih supstanci. Dodatni bonus limuna je što miriše svježe i ne ostavlja za sobom ružan miris.

Bijeli ocat i limun također su mnogo jeftiniji od proizvoda za čišćenje kupljenih u trgovini.

Kako očistiti staklena vrata tuša bijelim octom?

Pomiješajte bijeli ocat i limunov sok u jednakim omjerima s čistom vodom u boci s raspršivačem. Zatim pošpricajte staklo i obrišite mekom, čistom krpom. Što češće to radite, to će vam posao biti lakši i jednostavnije ćete održavati čistoću i blistavost. Za tvrdokornije mrlje, ostavite mješavinu octa i vode da odstoji neko vrijeme na staklu prije nego što ga pobrišete.

Za poliranje stakla i uklanjanje tragova od brisanja upotrijebite krpu od mikrovlakana ili kuhinjske ručnike. Ako imate klizna staklena vrata, ocat vam može pomoći u čišćenju naslaga na vodilicama, ali najbolje da prolijete mješavinu octa, limuna i vode na te dijelove i pustite da odstoji preko noći.

Influencerica za čišćenje putem društvenih mreža nudi korisne savjete

Radi se o savjetima za čišćenje koje nudi influencerica za čišćenje Lynsey Crombie, također poznata kao "Kraljica čistoće". Predložila je i korištenje kombinacije limuna i sode bikarbone, tako da prepolovite limun, pospete sodu bikarbonu na polovicu i tu kombinaciju koristite za trljanje površina koje je zahvatio kamenac.

Abrazivnost sode bikarbone i limunovog soka trebala bi ukloniti kamenac i naslage od sapuna. Dijeleći savjete na Instagramu, Crombie je rekla: "Dodajte svom domu osvježavajući i osnažujući miris limuna. Volim čišćenje limunom. Kiselina u sočnim limunima je antibakterijska i djeluje kao prirodni izbjeljivač."

Pročitajte više