Vaš urin otkriva pijete li dovoljno vode tijekom paklenih vrućina

Foto: Instagram

STIGLO je to doba godine.

Kada stignu ljeto i visoke temperature, ljudi kao da zaboravljaju neke vrlo važne stvari. Jedna od njih svakako je da se i na gradskom asfaltu namažu kremom sa zaštitnim faktorom te tako pravilno zaštite kožu.

Također, ono što često zaboravljamo je i konzumacija dovoljno ili više tekućine nego u hladnijim mjesecima, iako i ptice na grani već znaju koliko je bitno biti hidratiziran tijekom vrućih dana, a posebno onih kada je ta toplina doslovno neizdrživa.

Ako mislite da pijete dovoljno tekućine, no niste 100 posto sigurni, onda za vas imamo jedan vrlo jednostavan test, za koji možda dosad niste znali.

Njega je otkrila nutricionistica Amanda Ursel, a on podrazumijeva provjeravanje urina. Ovisno o njegovoj boji, ukazivat će na to trebate li ipak piti nešto više tekućine nego dosad.

"Ako je vaš urin proziran i blijed, to je dobar znak. No, ako je on tamno narančast te mutan, morate piti više vode", kratko je pojasnila Amanda za britanski The Sun.

No, iako je važno piti što je više moguće tekućine, također morate paziti da ne pijete previše, jer to može uzrokovati probleme za vaše bubrege. U prosjeku biste trebali piti oko 8 većih čaša vode na dan.

No, to bi se trebalo povećavati ako vježbate te s obzirom na vašu dob i težinu, a slobodno se možete posavjetovati i s liječnikom.

 

Pročitajte više