Zdrava i fit žena podijelila četiri simptoma raka štitnjače koje je ignorirala

Screenshot: TikTok

CHRISTINI McKnight, koja sada ima 35 godina, u jesen 2014. dijagnosticiran je rak štitnjače unatoč tome što nije imala obiteljsku anamnezu i bila je mlada i zdrava majka. Mislila je da su simptomi koje je osjećala posljedica stresa nakon unapređenja na poslu. Međutim, umor, moždana magla, suha koža i lomljiva kosa bili su znakovi nečeg mnogo zlokobnijeg.

"Nisam mislila da će mi se to dogoditi. Bila sam fit, mlada i zdrava. Otrčala sam polumaraton, bavila sam se CrossFitom i nisam imala bolest štitnjače u obitelji. Počela sam osjećati umor, a onda je moj suprug uočio da gubim interes za teretanu, u koju sam obožavala ići", rekla je.

@xtinamcknight Replying to @katiemtyrell #thyroidcancer #thyroidcancersurvivor #thyca #nothyroidgang #thyroidnodule #thyroidultrasound ♬ original sound - ✨ Christina McKnight | OKC

Počeli su joj se stvarati zaostaci na poslu jer nije mogla jasno razmišljati, kosa joj je postala lomljiva, a koža suha. Sve je ignorirala, a onda ju je suprug natjerao da posjeti liječnika.

"Doktor mi je opipao vrat i pronašao kvržicu koje nisam bila svjesna. Ultrazvuk i biopsija potvrdili su njegove sumnje. Imala sam rak štitnjače", prisjetila se.

@xtinamcknight Replying to @catherineanderson1 so much love to you on this journey. You are not alone in however you feel. Remember to keep your chin up, but don’t disregard your emotional days. Your emotions are valid, but you even though you didn’t choose to have to be "strong" - YOU ARE. #thyroidcancer #lifeaftercancer #thyroidectomy #thyroidcancerjourney #nothyroidgang #totalthyroidectomy #radioactiveiodine #thyroidproblemsbelike #thyroidcancersurvivor #thyroidcancerprobs ♬ Ambient-style emotional piano - MoppySound

Štitnjača se nalazi u vratu i proizvodi vitalne hormone koji reguliraju metabolizam, razinu energije, otkucaje srca i tjelesnu temperaturu. Christina je u studenom 2014. podvrgnuta tireoidektomiji, a u siječnju iduće godine terapiji zračenja radioaktivnim jodom.

"Bilo je nadrealno. Često kažu da se rak štitnjače događa starijim ljudima i da je nasljedan, ali to nije bio slučaj sa mnom. Dijelim svoju priču ne zato da vas prestrašim, već da vas podsjetim da obratite pozornost na promjene i odete liječniku. Slušajte i ljude oko sebe jer oni vide promjene kojih mi nismo svjesni", zaključila je.

Pročitajte više