Jedinstveno vino u Hrvatskoj iz godine u godinu sve je bolje

Foto: Press

Ovaj put ističemo njihov Blanc de Noir – jedinstveno mirno bijelo vino u Hrvatskoj, proizvedeno od grožđa Pinot crni. Ova sorta je poznata kao jedna od najkompliciranijih crnih sorti za preradu, što ovo vino čini još posebnijim.

Bijelo vino iz crnog grožđa

Proces proizvodnje Blanc de Noir vina iz Royal Hilla je iznimno zanimljiv i zahtjevan. Kako bi se izbjeglo bojanje vina crnim pigmentom iz pokožice, grožđe se bere noću ili rano ujutro, na što nižoj temperaturi. Berba je isključivo ručna, u male gajbice, kako bi se spriječilo neželjeno pucanje bobica pod pritiskom težine drugih grozdova. Bitno je da grožđe stigne na preradu u savršenom i neoštećenom stanju. Prešanje je nježno i brzo, a fermentacija se odvija na niskim temperaturama kako bi se očuvala svježina i voćnost vina. U ovogodišnjem izdanju popularnog Blanc de Noira iz Royal Hilla, na nosu prevladavaju krasne voćne arome dinje i ogrozda, isprepletene s nježnim notama zrelih jagoda. Vino ima elegantno i harmonično tijelo, nježno na okus, s prijatnim citrusno-mineralnim završetkom.

Četvrto izdanje Royal Hillovog Blanc de Noira!

Royal Hillov Blanc de Noir je u nekoliko godina postojanja stvorio vrlo lojalan krug svojih ljubitelja. Predviđamo da će se s novom berbom, u kojoj je primjetno više strukture, ovaj krug još proširiti. U svega nekoliko godina, Blanc de Noir je od interesantne novosti postao vrlo ozbiljno vino koje je ove godine po prvi puta nagrađeno medaljom na Decanterovim Svjetskim nagradama. Ovogodišnje, četvrto izdanje Blanc de Noira donosi i modificiranu etiketu tiskanu na premium papiru koji se koristi za etikete vrhunskih pjenušaca. Kliše za tisak “mitskog jelena” koji je zaštitni znak Royal Hill Estate linije, ručno je rađen u Danskoj. U Royal Hillu zaista misle na svaki detalj!

Ljetne večeri uz čašicu Blanc de Noira!

Blanc de Noir izvrstan je izbor za ljetne večeri zbog svoje mirisne svježine i laganog, voćnog karaktera. No svakako je pogodan i za ozbiljne gastronomske izlete. Royal Hill vina su dostupna kod odabranih domaćih distributera i retailera poput Mive, Vrutka, Punog sepeta, u vodećim vinotekama Witrina, Vinita i Vintesa te u trgovinama Jadranke.


Blanc de Noir vinarije Royal Hill nije samo vino, već simbol predanosti vrhunskom vinogradarstvu i vinskoj umjetnosti. Svako izdanje ovog izuzetnog vina nosi u sebi naslijeđe stručnosti i pažnje prema detaljima koje Royal Hill posvećuje u svakoj fazi razvoja i proizvodnje. Svojim jedinstvenim karakterom, bogatim aromama i svježinom, Blanc de Noir oduševljava ljubitelje vina, pozivajući ih na putovanje kroz vrhunsku hrvatsku vinarsku tradiciju s francuskim potpisom - uživajte u svakoj čaši!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.