U australskom MasterChefu poslužila jelo inspirirano Balkanom: "Iz Hrvatske sam"

Foto: Press

Natjecateljica australskog MasterChefa oduševila je žiri nesvakidašnjim potezom. Naime, Snežana Čalić je u prvoj eliminacijskoj epizodi showa prije nekoliko tjedana žiriju, u kojem je i slavni kuhar Jamie Oliver, poslužila kruh i maslac na tri načina.

"Odrasla sam u Hrvatskoj pa je prvi inspiriran tim - inćuni, peršin, češnjak... Zatim sam otišla do Srbije, ajvar, pečene paprike i pršut. A treći je inspiriran mojim prijateljima iz BiH, slatki maslac okusa baklave", predstavila je svoje naizgled jednostavno i riskantno jelo.

@masterchefau

You butter believe we're visiting Snez's restaurant! 🥖🧈 #MasterChefAU

♬ original sound - MasterChef Australia

Žiri je bio oduševljen, a Jamie Oliver pogotovo. "Nevjerojatno si hrabra što si nam ovo poslužila. Odlično je, fenomenalno", rekao joj je. Iako je epizoda emitirana prije nekoliko tjedana, isječak se sad masovno počeo dijeliti među Hrvatima na TikToku.

Tko je Snežana?

Rođena je u Hrvatskoj, a s roditeljima se još kao dijete preselila u Srbiju. Počela je kuhati sa sedam godina, promatrajući svoju mamu. Kaže da je odrastala uz mediteranske okuse i srpska jela, dva kulinarska stila koja su definirala njezino kuhanje do danas. 2009. godine za svojom obitelji je otišla u Australiju. 

@masterchefau Deep breaths, Snez! Deep breaths! #MasterChefAU ♬ original sound - MasterChef Australia

"Ako osvojim glavnu nagradu od 250 tisuća dolara, planiram otvoriti lokal s domaćom balkanskom kuhinjom", najavljivala je, no nažalost eliminirana je prošlog tjedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.