U Oroslavju je u nedjelju sve mirisalo na čvarke, birali su se najbolji

Ekipa DVD-a Oroslavje odnijela je pobjedu na Čvrčkijadi održanoj u Oroslavju.

"Bitno je da smo svi skupa pobjednici, da se družimo. Sve skupa, bilo nam je super! U našim čvrčkima je sve kaj i u ostalima. Dva put smo mešali s kuhačom v lijevo, a tri put v desno", našalili su se pobjednici za Zagorje.com.

Drugo mjesto osvojili su Potepuhi, treće Zagorske puce, a četvrto Udruga veterana Bedekovčina. U natjecanju na kojem se biraju najbolji čvarci sudjelovale su čak 44 ekipe. Ocjenjivački žiri činili su Marko Gerić, Stjepan Kahlina i Domagoj Jakopović Ribafish.

Kako se rade čvarci?

Priprema čvaraka jednostavan je, ali nimalo brz posao. Sitno narezano svinjsko masno tkivo polako se zagrijava da pusti mast, a onda se, uz dobro raspoloženje i stalno miješanje, vatra postupno pojačava. Komadići se lagano prže dok ne postanu zlatni i hrskavi. Cijelo vrijeme treba paziti da ne zagore, zato se čvarci neprestano miješaju, onako kako znaju ekipe koje ovakva natjecanja pretvaraju u pravo druženje.

Kada dobiju pravu boju i miris, procijede se, posole i ostave da se kratko ohlade. Upravo u tim malim nijansama, od strpljenja do ritma miješanja, skriva se razlika koja odlučuje o pobjedniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.