Call of Duty: Warzone optužen za plagiranje zbog skina Loyal Samoyeda

Foto: Raven Software

IGRA Call of Duty: Warzone prepoznatljiva je po neobičnim skinovima za likove. Activision Blizzard je u Warzone između ostalog ubacio skinove Godzille, Terminatora i Samoyeda, a zbog posljednjeg je optužen za plagiranje. Umjetnik Sail Lin na Twitteru je objavio ilustraciju svog rada i Activisionovog Samoyeda i ukazao je na njihove očite sličnosti.

"Upravo sam otkrio da je moj rad plagiran. Iako i sam igram COD, jako sam razočaran što je velika kompanija poput Activisiona ovako plagirala moj rad. Obratio sam se Activisionu za objašnjenje i/ili kompenzaciju i nadam se da će se situacija uskoro razriješiti. Kao umjetnik koji djeluje samostalno, jedino to i mogu napraviti. Moram govoriti o ovome kako se to ne bi ponavljalo u budućnosti", napisao je.

Portal Game Rant piše da je nakon Linovog tvita Activision povukao Samoyeda iz igre. Napominju da to vjerojatno znači da su u Activisionu svjesni da je u izradi skina Samoyeda bilo nepravilnosti te da su osjetili potrebu reagirati, iako zasad nisu izdali nikakvo priopćenje.