EA se opet vraća svijetu pustolovne fantazije, evo koju će igru raditi

Screenshot: YouTube

ELECTRONIC ARTS, kako prenosi portal GameSpot, potpisao je ugovor s kompanijom Middle-earth Enterprises, koja polaže prava na Gospodara prstenova.

EA Capital Games, studio koji stoji iza megaprojekta Star Wars: Galaxy of Heroes, razvija free-to-play igru naslova The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth. Iz studija napominju kako je riječ o role-playing igri koja nudi "strateško, društveno-natjecateljsko iskustvo".

Igrači će moći igrati omiljene junake iz Tolkienova svijeta

Malachi Boyle, jedan od šefova u Electronic Artsu, izjavio je kako će Heroes of Middle-earth uključivati "high-fidelity grafiku, filmsku animaciju i umjetničku stilizaciju". Iz studija su objavili i da će igra uključivati omiljene junake iz Gospodara prstenova i Hobita, iako nisu naveli o kojim se točno likovima radi.

Inače, EA stoji iza brojnih igara The Lord of the Rings, kao što su The Lord of the Rings: Conquest, The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth 1 i 2, The Lord of the Rings: Tactics i The Lord of the Rings: The Third Age.

Vijest je, kako prenosi GameSpot, objavljena nedugo nakon što je firma Saul Zentz Co, matična tvrtka pod čijim je okriljem Middle-earth Enterprises, provela dražbu za prava na videoigru Lord of the Rings. "Čini se da je EA bila među najuspješnijim ponuđačima, iako je moguće da su dogovor postigli i prije procesa dražbe", napisali su na portalu.