U ovih pet horoskopskih znakova rađaju se najveći narcisi

*Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku.

IAKO samoljublje može biti pozitivno, kod nekih ljudi ova karakteristika prelazi u narcisoidnost. Narcisoidni pojedinci često su grandiozni, traže tuđu pažnju i divljenje, a uz to su poznati po svom nedostatku empatije. Prema astrolozima, određeni horoskopski znakovi skloniji su ovom ponašanju od ostalih. Evo koji su to znakovi.

Lav

Lavovi su poznati po svojoj želji za pažnjom i potrebi da budu u središtu zbivanja. Njima vlada Sunce, simbolizira ega i identiteta, što može objasniti njihovu sklonost narcizmu. Lavovi vole dobivati pohvale i često se osjećaju superiornima u odnosu na druge.

Škorpion

Škorpioni su intenzivni i strastveni, a njihova sklonost manipulaciji i kontroli može ih učiniti narcisoidnima. Imaju duboku potrebu za kontrolom situacija i ljudi, što može rezultirati narcisoidnim ponašanjem, posebice u međuljudskim odnosima.

Ovan

Ovnovi su simbol liderstva i preuzimanja inicijative. Osobe rođene u ovom znaku često su ambiciozne i usmjerene na ostvarivanje ciljeva, ali njihova izravnost i samopouzdanje mogu prijeći u egoizam i narcisoidnost. Ovnovi mogu biti nestrpljivi i imati visoko mišljenje o sebi, što ih čini sklonima narcisoidnim tendencijama.

Blizanci

Blizanci su poznati po svojoj društvenosti i sposobnosti prilagodbe, ali zbog svoje površnosti i promjenjivosti mogu djelovati narcisoidno. Često su usredotočeni na stjecanje znanja i informacija koje mogu koristiti za poboljšanje vlastitog statusa i slike u društvu.

Vaga

Vage teže harmoniji i ravnoteži, ali njihova potreba za vanjskim priznanjem i odobravanjem može ih dovesti do narcisoidnog ponašanja. Često su opsjednute vlastitim izgledom i tuđom percepcijom vlastite slike, što potiče narcisoidnost.

Pročitajte više