4 razloga zašto je vaš pas izbirljiv prilikom odabira mjesta za obavljanje nužde

Foto: weheartit

ČINI se kako obavljanje nužde nije samo prirodna potreba, već prava umjetnost.

Spada li i vaš ljubimac među vrlo izbirljive jedinke, kada je u pitanju odabir mjesta za obavljanje velike nužde? Ako je odgovor potvrdan, kao prvo, nije jedini. Kao drugo, postoji čitava znanost iza te potrebe. Pa krenimo redom.
 
1. Rudnik informacija
 
Njihova nužda služi kao nama naši profili na društvenim mrežama. Takve stvari ostavljaju, ali i prenose važne informacije drugim psima. Takve poruke vašem psu otkrivaju koliko je drugih pasa u neposrednoj blizini, seksualne statuse tih pasa, da li je određeni pas prijatelj ili neprijatelj, kada je ona zgodna maltezerica iz zgrade pored posljednji put bila na tom području i slično.
 
2. Teren
 
I psi imaju određene preferencije po tom pitanju, koje razvijaju vrlo rano u svom životu. Čini se kako su im draži mekši tereni i imaju tendenciju vraćati se na mjesta na kojima su već bili, dokle god su ona relativno čista. Dosta toga ovisi i o tome gdje je vaš pas odrastao, zbog čega svaki pas ima afinitet prema određenim mjestima.
 
3. Namještanje
 
Prema članku iz 2013. godine, kad se vaš pas vrti i meškolji po jednom mjestu, to je zato što se on pokušava poravnati sa zemljinim magnetskim poljem. Navodno psi preferiraju položaj sjever-jug.
 
4. Trajanje
 
Možda vam se ponekad čini da vašem psu trebaju sati kako bi sve obavio, a to je najvjerojatnije zato, jer on vjerojatno voli biti vani. Kako prenosi Wired, urbani psi provode puno vremena u zatvorenom prostoru, a izlaze samo kako bi obavili nuždu pa to vrijeme žele produžiti koliko god mogu.

Pročitajte više